Cupă ar putea fi viitorul preşedinte al PDL Gorj

Rezultatul umilitor al lui Ion Ruşeţ va duce la schimbarea acestuia din funcţia de preşedinte al PDL Gorj, locul său fiind luat de Ion Cupă, singurul din partid care a câştigat un mandat de parlamentar.

Scorul de 10% al PDL în judeţul Gorj îl obligă pe fostul senator Ion Ruşeţ să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al partidului. Ion Ruşeţ nu se grăbeşte însă să facă acest lucru, ci aşteaptă un semn din partea conducerii centrale. Preşedintele pedeliştilor Vasile Blaga, ce a intrat cu greu în Parlamentul României, nu pare deloc încântat de această posibilitate. Deşi toţi membrii îi cer să-şi depună mandatul, Blaga spune că de data aceasta este mai complicat să-şi dea demisia. „Dacă Blaga îşi dă demisia mi-o voi da şi eu”, transmite Ruşeţ. „Împreună cu mai mulţi colegi vom lua o decizie. Probabil vineri la nivelul Colegiului Director va fi o decizie colectivă, iar eu nu mă dezic de o acţiune colectivă. Din câte îl ştiu eu pe Vasile Blaga este un om de onoare şi sunt mândru că sunt în echipa domnului Blaga. Cred că toţi cei din echipa domnului Blaga vor face gestul de onoare“, a declarat acesta.

În cazul demisiei, care este iminentă, locul lui Ruşeţ va fi luat cu siguranţă de Ion Cupă. Acesta este singurul pedelist care a obţinut un mandat de parlamentar cu 19 procente.

Colegiul 1 Tismana este probabil singurul din ţară unde candidaţii de pe locul 2 Răzvan Rotaru, şi locul 3, Ion Cupă, au ajuns în Parlament, iar cel de pe locul 1, Gheorghe Iana a pierdut.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: