Cupă: Era să pierd totul din cauza răfuielilor din PD-L

Democrat-liberalul Ion Cupă, proaspăt deputat pe colegiul 1, a povestit într-un interviu cum a fost trădat, în această campanie, de oameni din stafful său, de foști colegi de partid. Cupă a obținut un procent de 19,74% la alegerile parlamentare din 9 decembrie, cel mai mare scor obținut de pedeliști, dar mic, comparativ cu calculele acestuia la începutul campaniei. În final, Cupă a avut noroc și a intrat la redistribuire, de pe locul al treilea.  

Reporter: Domnule Cupă, de ce credeți că ați obținut acest rezultat?

Ion Cupă: Eu am încercat, am făcut un pionierat, cu o echipă de oameni care nu au făcut politică. Cei care au făcut politică m-au trădat. Au venit să trădeze, au fost trimiși să trădeze și mă refer la foști colegi de partid. Eu sunt victima celor două grupări puternice din partid, a răzbunărilor ce au caracterizat acest partid. Mă doare sufletul pentru că era să pierd totul din cauza răfuielilor între colegii de partid, care se regăsesc peste tot, în UNPR, PP-DD, s-au răfuit și cu mine. Nu și-au arătat colții atât de rău ca acum. Am căzut la mijloc și era să mă coste totul- cariera, familia. Dacă nu-mi implicam familia în campanie, pentru că nu mai aveam încredere în nimeni, acum nu intram în Parlament.

Rep.: La cine vă referiți?

I.C.: A fost o trădare imensă. La PNL, în ultima săptămână a fost ședință, să ia legătura cu președintele PDL Peştişani, Nicolcioiu. Stătea în fața secției și spunea votați cu oricine, dar nu pe Cupă. Voi face o analiză, după ce mă întâlnesc cu câțiva cu care aș putea să stau de vorbă. Începând cu Ion Rușeț.  

Rep.: Dar de ce credeți că v-au făcut asta?

I.C.: Eu am intrat cu inima deschisă în partid, am oferit ce am avut eu din 2003 încoace, mai puțin din 2009, când nu m-au mai băgat în seamă. A trebuit să fiu și evaluat acum doi ani la Finanțe, ceea ce m-a îngrozit. Chiar dacă o faci, nu o faci cu amenințări, în presă. Nu e bine ca într-o instituție, politicul să intre cu picioarele.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: