Cupa României, ultima şansă pentru acest sezon

Handbaliştii au spus deja adio unui loc de cupă europeană. Dar se gândesc totuşi la o cupă, Cupa României la care vor lua parte la o săptămână după finalul de sezon. După ce echipa sa a pierdut orice şansă de clasare pe unul din primele cinci locuri, Liviu Andrieş a precizat că mai are un singur obiectiv, acela de a vedea echipa cât mai sus în Cupa României. Dacă vor încheia sezonul pe locul şapte în campionat vor avea un traseu favorabil în Cupă şi ar putea juca cu HCM Constanţa abia în finală.

„La cum jucăm, nu ne putem bate decât cu locurile 11-12!”, spunea ironic Liviu Andrieş după ultimul joc al echipei sale din campionat. Totuşi acesta speră că echipa sa va încheia totuşi sezonul cu bine dacă va face o figură frumoasă în Cupa României. După eşecul din meciul cu  Reşiţa, Energia nu mai poate merge în Cupa Challenge. Totuşi gorjenii ar mai avea şanse de a  încheia cu fruntea sus acest sezon dacă vor reuşi un parcurs bun în Cupa României. Şi de ce nu chiar să ajungă în finala Cupei României. Cupa se desfăşoară în sistemul turneu, meciurile fiind programate la Severin după ultima etapă a campionatului. Dar până la meciurile din cupă, elevii lui Andrieş mai au două meciuri de trecut în campionat. Andrieş îşi avertizează jucătorii că dacă vor juca la fel ca în ultimele două jocuri nu vor avea şanse. „Dacă ne prezentăm la cum jucăm acum şi în Cupa României vom juca un singur joc acolo. Chiar dacă locul şapte ne fereşte de HCM Constanţa până în finală, noi trebuie să ne ferim de celelalte echipe, de locurile 6, 7, 8, 9. Să jucăm cu locurile 10-11”, consideră antrenorul care le cere jucătorilor să abordeze corespunzător finalul de sezon pentru a spera la ceva de la meciurile din cupă: „Chiar dacă nu întâlnim Constanţa dăm însă de alte echipe şi cum ne prezentăm la ora actuală, ar trebui să le evităm pe celelalte şase, dacă ar fi posibil! La ora actuală trebuie să stăm cu capul plecat, să încercă să ne revenim şi să ne pregătim foarte bine, dacă vrem mai mult de la acest final de campionat şi de la Cupa României”.

Resemnaţi

Preşedintele Gore Popescu crede că singura şansă a jucătorilor săi de a mai prinde un loc în Europa e Cupa României: „Mai sunt două meciuri, trebuie să se gândească la aceste două meciuri şi la Cupa României. Singura şansă de a mai prinde Europa este Cupa României, din privinţa campionatului totul s-a terminat”. Gorjenii vor acum să învingă la CSM Bucureşti dar şi pe campioana HCM Constanţa pentru a încheia sezonul cu bine. Dacă vor putea juca finala cupei au apoi o şansă să mai meargă în cupele europene. Câştigătoarea Cupei României va merge în sezonul următor în Cupa Cupelor. În cazul în care tot campionii de la Constanţa vor câştiga şi Cupa atunci finalista va obţine un loc  pentru Europa.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: