Cuplaj la Sala Sporturilor din Târgu Jiu

Cele două echipe locale care îşi dispută jocurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor vor juca pentru prima dată în cuplaj. Echipa de handbal Energia Pandurii şi echipa de baschet Energia Rovinari, aşteaptă sâmbătă seara suporterii la un cuplaj de peste trei ore de handbal şi baschet. Cele două formaţii de primă ligă care folosesc Sala Sporturilor au programate în acest week-end jocuri pe teren propriu, baschetbaliştii fiind practic la debutul în faţa propriilor suporteri iar handbaliştii la al doilea meci consecutiv acasă.

Primul joc programat este cel al echipei de handbal Energia Pandurii care primeşte vizita celor de la Minaur Baia Mare. Partida va începe cu o jumătate de oră mai devreme decât ora stabilită ca fiind ora oficială a jocurilor de pe teren propriu. Astfel, handbaliştii vor debuta de la ora 17:30, suporterii echipei fiind aşteptaţi la sală de la ora 17:00. Jocul de handbal va fi urmat de la ora 20:00 de meciul baschetbaliştilor de la Energia Rovinari care vor debuta cu această ocazie pe teren propriu în noua ediţie de campionat. Elevii lui Theo Evans au pierdut meciul din prima etapă cu BC Piteşti şi joacă sâmbătă seara cu Steaua Turabo Bucureşti, formaţie la care evoluează doi dintre jucătorii care sezonul trecut au jucat la Târgu Jiu, Bogdan Popescu şi Adi Voinescu.

Mazilu şi Vali Popescu sunt accidentaţi

Înaintea jocului de sâmbătă Energia acuză aceleaşi probleme de lot, Enache fiind singurul parţial refăcut dintre cei trei jucători accidentaţi. “Problemele de lot sunt cam aceleaşi pe care le-am mai avut şi la meciul trecut. S-a refăcut parţial Enache şi a intrat deja la jocul şcoală cu cei de la Craiova dar Mazilu şi Popescu sunt încă indisponibili. Suntem doar 14 oameni la antrenamente, cu cei trei portari deci e foarte greu dar ne descurcăm” a explicat aseară antrenorul Vasile Stângă. Rămân în continuare în afara terenului Ionuţ Mazilu şi Vali Popescu, ambii nerefăcuţi după accidentări mai vechi, în cazul lui Mazilu problema fiind greu de explicat pentru antrenor: „S-a operat şi credeam că va fi bine dar iar a intrat la antrenamente şi i s-a umflat genunchiul. Nu putem să ne explicăm ce are, trebuie din nou să meargă la un control să vedem ce probleme mai sunt.”

Joc de verificare cu Universitatea Craiova

Pregătirea echipei de handbal a continuat ieri cu două antrenamente, după-amiază Stângă invitând la Târgu Jiu pentru un joc şcoală pe Universitatea Craiova. Jocul a fost unul de antrenament pentru ca antrenorul Energiei să pună la punct ultimele detalii ale meciului cu Minaur: „Am avut un meci de pregătire cu Craiova dar nu un joc greu, a fost doar un meci util de antrenament. Băieţii s-au mişcat destul de bine şi sunt mulţumit de cum au răspuns la pregătire. Am jucat două reprize dar n-am mai ţinut seama de scor pentru că am vrut doar un antrenament în care să mai vedem ce e de remediat”.

Minaur e în foame de puncte

Jocul cu Minaur se anunţă a fi destul de dificil pentru echipa antrenată de Vasile Stângă, nu neapărat pentru că adversarul este unul de valoare deosebită, Minaur fiind o echipă în formare, dar pentru că cei de la Baia Mare au nevoie de puncte. “Jucăm cu Minaur Baia Mare şi cu ei totdeauna avem meciuri dificile. De aceea spun că va fi foarte greu şi acest meci, mai ales că ei au avut ceva probleme în acest debut de sezon. Nu au neapărat o echipă foarte bună dar vin după un meci pierdut şi un egal acasă şi vin cu foame mare de puncte. Şi la noi situaţia e la fel, şi noi avem nevoie de puncte dar trebuie să batem la acest meci şi eu cred că putem să ne impunem. Sper doar să nu mai fie aşa cu emoţii ca etapa trecută”.

Energia Pandurii s-a impus la limită, în ultima secundă, în meciul din precedenta etapă de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: