Curăţenia de primăvară este în toi la Turceni

Autorităţile locale din Turceni au dat startul curăţeniei la nivelul oraşului şi al localităţilor componente. Primarul Dumitru Gâlceavă spune că anul acesta bugetul este cam subţire şi ecologizarea oraşului se va face cu costuri reduse. Administraţia locală a transmis şi cetăţenilor să treacă curăţenie în faţa gospodăriilor, iar în măsura în care îşi permit financiar să vopsească gardul şi pomii din faţa casei.

Angajaţii primăriei Turceni de la Serviciul Public, beneficiarii venitului minim garantat, instituţiile locale şi personalul societăţii Turcenisal sunt implicaţi în această perioadă în acţiunile de curăţenie la nivelul oraşului. Se lucrează la plombarea gropilor care s-au creat iarna trecută, la refacerea bordurilor acolo unde s-au distrus şi la vopsirea lor, refacerea marcajelor rutiere şi din parcările de la nivelul oraşului, la toaletarea şi văruirea pomilor, la decolmatarea canalelor. De asemenea, terenurile de sport şi de joacă vor fi reparate.

Autorităţile locale din Turceni spun că anul acesta au un buget redus, de până în 10.000 de lei, pentru achiziţia produselor necesare înfrumuseţării oraşului. „Am semnat programul de efectuare a curăţeniei de primăvară în oraş. Sunt implicate toate instituţiile din localitate. Am stabilit cu fiecare ce trebuie să facă. În momentul de faţă acţiunea este în plină desfăşurare. Avem probleme cu plombarea acestor gropi din cauza vremii ploioase, dacă nu este uscat facem degeaba plombarea. Facem o curăţenie, nu la nivelul la care ne-am dori, pentru că resursele financiare sunt destul de scăzute în acest an, dar eu zic că locuitorii oraşului Turceni vor fi mulţumiţi de ce putem să realizăm. În acelaşi timp, prin Poliţia Locală şi prin agentul fiscal pe care îl avem în teren am transmis către cetăţeni această datorie cetăţenească de a face fiecare curăţenie la poartă, iar dacă au şi posibilităţi financiare să-şi vopsească gardul, să-şi îngrijească pomii de la porţi. Le-am explicat oamenilor, e mai ieftin pentru primării să-şi facă fiecare la poartă, decât cum ziceau unii să facă o firmă să facă şi să plătească nişte taxe. Nu toată lumea îşi permite”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Activităţile de curăţenie la nivelul oraşului vor fi încheiate până în data de 15 aprilie.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: