Poliţistă din Târgu Cărbuneşti, misiune specială în Africa

Mădălina Mezdrea din Târgu Cărbuneşti este singura femeie poliţist trimisă în misiune specială în Africa. Împreună cu alţi colegii ai săi, tânăra îşi pune viaţa în pericol participând la misiunea de menţinere a păcii în zone de război. Deşi a plecat de două săptămâni, părinţii sunt nerăbdători ca tânăra să se întoarcă acasă. Poliţista este însă foarte bucuroasă pentru că şi-a realizat visul de a participa la o misiune ONU. Mama ei spune că fiica a moştenit curajul tatălui, subofiţer în rezervă în cadrul MApN.

Mădălina, în vârstă de 31 ani, este fiica lui Mihail şi Ecaterina Mezdrea, o familie de toată isprava din Târgu Cărbuneşti. A absolvit Şcoala Generală „George Uscătescu”, iar apoi Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu  Cărbuneşti, fiind absolventă a promoţiei 2002. Ulterior a urmat cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, dorind să continue tradiţia familiei, tatăl său fiind subofiţer în rezervă în cadrul MApN. În paralel a urmat şi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, pe care a absolvit-o cu nota 10.

După finalizarea cursurilor a fost repartizată ca subofiţer criminalist în cadrul IPJ Timiş, în localitatea Deta. A fost avansată la gradul de subinspector şi şef al Poliţiei Rurale Deta, datorită seriozităţii şi rezultatelor excepţionale a fost numită ca ofiţer criminalist la IPJ Timişoara şi apoi în Corpul de Control Intern al MAI, pe judeţul Timiş. Tânăra poliţistă a devenit purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. În urma examenelor trecute cu brio, a fost detaşată în misiunea multidimensională ONU de menţinere a păcii, din Republica Centrafricană (MINUSCA).

Părinţii au emoţii, dar se bucură pentru reuşita fiicei

Mădălina Mezdrea a plecat în Africa la sfârşitul lunii februarie, iar părinţii au emoţii foarte mari. „Nu a plecat de nici o lună de zile, dar am mari emoţii pentru ea. Am fost o familie unită, ne-am iubit foarte mult copiii şi de aceea suferim când sunt departe de noi. Mă trezesc dimineaţa şi aştept să vină seara pentru că la ora 20.30-21.00, putem vorbi cu ea pe Facebook. De fiecare dată o întreb cum o duce şi ce mănâncă. În Africa e multă sărăcie, ştiu că îi este greu, dar ea întotdeauna îmi spune că e bine”, a declarat Ecaterina Mezdrea, mama Mădălinei.

Aceasta spune că a încercat din răsputeri să-şi convingă fiica să renunţe la misiunea ONU. „Întotdeauna visul Mădălinei a fost acela de a participa la o misiune ONU. În acest sens a făcut şi cursuri prin Olanda, însă eu am fost împotriva plecării ei în această misiune. Fiica mea seamănă cu tatăl ei, este foarte bătăioasă. El a instruit-o de mică, iar ea a moştenit de la el tăria de caracter. Mai avem un băiat, însă nu a fost atras de cariera militară. El este inginer. Ştim că Mădălina va sta cel puţin un an în Africa, însă ne dorim ca timpul să treacă foarte repede şi să se întoarcă cu bine înapoi în ţară”, a precizat Ecaterina Mezdrea.

MÂNDRIE

Pentru autorităţile locale de la Târgu Cărbuneşti, performanţa şi curajul tinerei poliţiste reprezintă un nou motiv de mândrie. „Sunt mândru că şi în continentul Africa se aude de oraşul Târgu Cărbuneşti. Mădălina Mezdrea este singura femeie ofiţer trimisă de statul român în misiunea de a menţine ordinea şi pacea în Africa. Alături de studentul din Corea de Sud, de privighetoarea Gorjului, Luiza Ciudin, care este tot din Târgu Cărbuneşti, tânăra poliţistă ne face fală în lume. Este o mândrie că tinerii din Târgu Cărbuneşti duc steagul României în diferite colţuri ale lumii”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: