Cursuri de calificare în meseria îngrijitoare copii

Gorjencele care prestează activităţi de îngrijitoare copii se pot califica în aceasta meserie. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă a decis să organizeze cursuri în acest sens, după ce mai multe femei care lucrează în Italia şi Spania s-au plâns de faptul că angajatorii le cer să aibă calificare pentru a se putea ocupa de copii. Tot începând din acest an vor fi organizate şi cursuri pentru director centru de informare turistică. 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza noi cursuri de calificare începând din acest an. Este vorba despre două cursuri: unul de director centru de informare turistică, iar celălalt de îngrijitoare copii. Potrivit conducerii instituţiei, primul dintre acestea se va organiza pentru a veni în sprijinul primăriilor care au înfiinţat centre de informare turistică. “Anul acest vom organiza două cursuri noi: director centru de informare turistică şi îngrijitoare copii. Pentru că foarte multe primării au înfiinţat centre de informare turistică ne-am gândit să venim în sprijinul lor cu personal calificat. Încă de anul trecut, am mai înfiinţat un curs de manager în activitatea de turism, pe care îl vom continua şi în acest an”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.     În ceea ce priveşte cursul de îngrijitoare copii, acesta a fost solicitat în mod special de gorjencele care lucrează în Italia şi Spania. „Anul trecut, am primit informaţii de la mai multe persoane care lucrează în Italia şi Spania ca îngrijitoare copii în sensul că angajatorii le solicită calificare în această meserie”, a mai precizat Romeo Chiriac.

Pe lângă cele două cursuri noi, gorjenii vor putea în continuare să se califice în meseriile: agent de pază, asistent de gestiune, bucătar, brutar, cameristă, cofetar patiser, confecţioner articole din piele, comunicare în limba engleză, dulgher-tâmplar-parchetar, frizer, fierar betonist, gaterist la tăiat buşteni, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare, lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor, manager în activitatea de turism, ospătar, operator calculator, sudor, zidar pietrar tencuitor. Cursurile pot fi urmate gratuit atât de către şomerii aflaţi în plată, cât şi de către cei neindemnizaţi. 

STATISTICĂ

Anul trecut, AJOFM Gorj a organizat un număr de 56 de cursuri la care au participat 1351 de persoane dintre care: 524 şomeri indemnizaţi, 771 şomeri neindemnizaţi, 37 deţinuţi şi 19 persoane cu plată.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: