CUTREMURĂTOR! Bebeluş de o lună, mort la o zi de la externare

Caz cutremurător într-o familie din Roşia de Amaradia. Un bebeluş de o lună a decedat în braţele părinţilor care nu au făcut altceva decât să se uite neputincioşi cum îşi dă ultima suflare. Este vorba de o fetiţă care a murit ieri dimineaţă în drum spre spital, chiar în ziua în care sora ei mai mare împlinea doi ani. Micuţa Alina făcea astăzi o lună de viaţă, lună pe care a petrecut-o mai mult prin spitale, fără ca medicii să-i dea un tratament exact pentru boala de care suferea. Diagnosticul cu care a fost chiar marţi externată din spital a fost de rinofaringită şi din spusele medicilor această boală nu ar putea provoca un deces.

Micuţa Alina, care făcea astăzi o lună de viaţă, a decedat ieri dimineaţă în braţele părinţilor. La naştere medicii le-au spus părinţilor că bebeluşul este sănătos, însă avea probleme de respiraţie. Părinţii au fost de mai multe ori cu fetiţa la spital şi de fiecare dată li s-a spus că nu este nimic grav şi au primit tratament pentru la domiciliu.

Aşa s-a întâmplat şi marţi, când fetiţa a plecat acasă din spital, iar ieri dimineaţă a ajuns din nou la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti în stop cardio respirator. „Nu se poate aşa ceva. Medicii ăştia şi-au bătut joc de viaţa unui copil. Fetiţa mea nu respira bine şi am dus-o la spital la Cărbuneşti la medicul Ştefan Buşu. Au ţinut-o puţin, cam 10 zile şi mi-au dat drumul acasă cu ea. Am fost apoi la un medic la Târgu-Jiu care a consultat-o şi a zis că nu e nimic grav. Acum câteva zile am venit iar la Spital la Târgu-Cărbuneşti la doamna Constantinescu. I-am spus că fata nu poate respira şi vomită sânge. A consultat-o a vrut să o interneze, a început chiar să scrie biletul de internare, iar apoi s-a răzgândit. A ţinut-o puţin în spital şi apoi ne-a dat din nou reţetă şi a zis să mergem acasă pentru că nu este nimic grav. Am fost la 3 medici care mi-au dat trei reţete diferite. Toţi îmi spuneau să îi pun ser. Fetiţa nu putea respira, am sunat la salvare şi am venit cu ea la spital, i-a curs sânge pe nas şi mi-au spus că a murit”, povesteşte mama fetei.  

Nu a răspuns la resuscitări

Medicii au încercat să o resusciteze pe micuţă, însă fără niciun rezultat. „Copila de 30 de zile a fost adusă la spital cu o ambulanţă, avea extremităţile reci, era în stop respirator. Medicii de la urgenţă şi cei de la pediatrie au încercat să o resusciteze 45 de minute, dar nu au reuşit să o salveze. În cele din urmă au constatat decesul. Noi avem declaraţii în contradictoriu de la părinţi şi de la medici, aşa că vom deschide o anchetă în acest caz. O să discut cu părţile implicate în acest caz şi aşteptăm şi rezultatele de la necropsie”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti.

Fetiţa a murit de ziua surorii care împlinea 2 ani

Drama familiei este cu atât mai mare cu cât micuţa ar fi trebuit să împlineacă mâine o lună de viaţă, iar ieri, sora ei mai mare a împlinit doi ani. Mamei bebeluşului i s-a făcut râu când a aflat că şi-a pierdut fiica cea mică. „Nu vă da-ţi seama ce este în sufletul nostru. Soţiei mele i s-a făcut rău şi este la perfuzii. Nu vă daţi seama ce însemnă să-ţi moară un copil în braţe şi să nu poţi face nimic să-l salvezi. Astăzi ar fi trebuit să fim fericiţi şi să serbăm ziua de naştere a surorii ei, care împlineşte doi ani, nu să plângem pe la spital. Nu o să uităm niciodată ziua asta. Mereu ne amintim când fetiţa mai mare îşi va serba ziua că în urmă cu câţiva ani am pierdut o fetiţă. Este groaznic. Ăştia sunt medicii noştri. Şi-au bătut joc de un suflet nevinovat”, povesteşte cu lacrimi în ochi tatăl fetiţei, Ion Stoicoiu.

Familia cere explicaţii

Neamurile bebeluşului cer acum explicaţii medicilor şi sunt decişi să facă o plângere la Colegiul Medicilor. „Nu este posibil aşa ceva. Fetiţa nu putea respira, se înfunda, iar e îi dau drumul acasă cu tratament la domiciliu. Eu le-am zis copiilor de când au plecat de la spital că fetei nu-i este bine. Am crescut şi eu copii şi ştiu. Ar trebui să ne dea nişte explicaţii. Să ne spună de ce nu au internat copilul dacă se simţea rău. De ce a murit? Noi suntem decişi să facem plângere la Colegiul Medicilor”, a declarat bunica fetiţei. 

Medicii dau explicaţii

Cei doi medici din Târgu-Cărbuneşti, care au tratat-o pe micuţa Alina, spun că starea ei de sănătate nu era foarte gravă şi nu-şi explică ce s-a întâmplat. „Fetiţa a venit la spital, am examinat-o. Am ţinut-o sub observaţie toată noaptea, nu au fost probleme, nu a făcut febră, respiraţia era bună. În mare starea de sănătate era una bună şi de aceea nu a fost nevoie de internare. Nu ştim ce s-a întâmplat. Nu ne putem pronunţa până nu avem rezultatele de la necropsie”, a declarat Daniela Constantinescu, medic pediatru.

Cert este un singur lucru. Din rinofaringită nu se moare. „Micuţa a fost diagnosticată de mine în urmă cu câteva săptămâni cu rinofaringită, dar aceasta nu este o afecţiune care să provoace deces. Nu ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat Ştefan Buşu, medic pediatru.

Atât conducerea spitalului din Târgu-Cărbuneşti, cât şi Colegiul Medicilor au deschis o anchetă în acest caz, dar aşteaptă rezultatul necropsiei. „Noi ne-am autosesizat şi aşteptăm rezultatul necropsiei pentru a deschide o anchetă în acest caz”, a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt, Colegiul Medicilor.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: