Dan Radu Floarea a dat explicaţii la DNA despre şpaga lui Voicu

Procurorii anticorupţie l-au audiat ieri pe omul de afaceri gorjean Dan Radu Floarea în dosarul de corupţie al „naşului” său, senatorul PSD Cătălin Voicu. Acesta a stat în sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie timp de circa patru ore, el evitând să răspundă întrebărilor primite de la jurnalişti atât la intrarea în sediul DNA, cât şi la ieşire, după audieri. Afaceristul gorjean a intrat în clădirea Direcţiei Naţionale Anticorupţie în mare grabă, părând un obişnuit al locului, deşi până acum nu au apărut informaţii publice despre o eventuală altă audierea a sa în acest dosar sau în alte anchete.

În urma audierilor de ieri nimeni nu a comunicat în ce calitate a mers Floarea la DNA, cel mai probabil el fiind martor în anchetă, procurorii necomunicând o eventuală punere a sa sub acuzare. Dan Radu Floarea a ajuns la DNA după ce procurorii anticorupţie i-au interceptat discuţiile telefonice încă de la sfârşitul anului trecut, două dintre stenogramele publicate în presă arătând că omul de afaceri se ştia foarte bine cu senatorul Voicu. Politicianul îi spunea acestuia „finule”, Floarea explicând recent, prin avocatul său, Laura Drăgotescu, că Voicu îi promisese, de fapt, că peste ani de zile, ar dori să îi fie naş de cununie lui Floarea junior, şansele ca un asemenea lucru să se întâmple în actualul context fiind destul de mici. Din discuţiile telefonice interceptate de DNA reiese că Floarea a primit de la Voicu o sumă de 200.000 de euro, sumă despre care procurorii susţin că este mita pentru judecătorul Florin Costiniu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, banii provenind de la omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Mulţi bani la mijloc

Agenţia Mediafax a relatat ieri, pe surse, că Floarea ar fi vorbit la DNA despre un împrumut mult mai mare pe care l-a lut de la Voicu, suma vehiculată fiind de 500.000 de euro, din care doar puţin peste 200.000 de euro au fost restituiţi, restul creanţei fiind transferată la un asociat al său, bani care nu au fost returnaţi deocamdată. Ancheta îl implică şi pe Floarea întrucât în decembrie anul trecut, conform stenogramelor discuţiilor telefonice, acesta a fost sunat de Voicu şi întrebat când restituie banii către Căşuneanu. Suma era prezentată drept un împrumut atât de către Voicu, cât şi de către omul de afaceri de la Gorj, procurorii DNA spunând că, de fapt, cei doi s-au înţeles anterior pentru a prefabrica probe care să-l apere pe senatorul PSD. Ulterior, într-o altă discuţie telefonică înregistrată, Floarea îi precizează avocatului său Laura Drăgotescu că el a restituit banii şi că dacă va fi chemat la DNA va spune doar adevărul, lucru care, probabil, s-a şi întâmplat ieri. Cert este că, acum, în urma acestor discuţii despre împrumuturile date de Voicu, s-a sesizat din oficiu şi Agenţia Naţională de Integritate, care verifică averea senatorului, deşi Curtea Constituţională, formată din foşti membri ai PSD, tocmai a declarat neconstituţională legea de funcţionare a ANI.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: