Dan Vâlceanu, președinte interimar la PD-L Gorj

Consilierul judeţean Dan Vâlceanu a fost propus aseară pentru postul de preşedinte interimar al PD-L Gorj, rămas vacant după plecarea lui Ion Cupă din partid. Doi lideri de la Bucureşti, secretarul general Flutur şi vicepreşedintele Marinescu, au fost ieri la Gorj, pentru a găsi soluţii. Interesant este că la şedinţă a participat şi Ion Bârcă, primarul din Turburea exclus alături de alţi doi primari acum zece zile. „Este posibilă o revenire la aceste excluderi”, a explicat Bârcă, susţinând că a mers la partid la invitaţia lui Marian Jean Marinescu. Primarul din Turburea a explicat că nu va rămâne în partid alături de cei care l-au atacat, făcând cel mai probabil referire la Dan Vâlceanu.

Consilierul județean Dan Vâlceanu a primit recomandarea Consiliului Director Judeţean pentru a deveni preşedinte interimar al PD-L Gorj. Luni, în Biroul Permanent Naţional, urmează să fie discutată validarea acestuia, după care va fi constituită o echipă de conducere interimară. „Din această echipă vor face parte primarii, consilierii judeţeni, cei municipali de la Târgu Jiu şi Motru, vor fi aleşi din toate zonele, pentru ca împreună să facem o echipă cu care să reconstruim partidul”, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Primarii ar putea fi reprimiţi în partid

Pedeliștii au discutat ieri mai multe ore deciziile de excludere a celor trei primari PDL, Ion Bîrcă, Marian Ardeiu și Dănuț Bălu, care ar putea fi anulate. Aceasta este propunerea cu care au venit la Gorj cei doi lideri Marian Jean Marinescu și Gheorghe Flutur. Cei trei primari au fost excluși de Biroul Permanent condus de Ion Cupă, pe 1 aprilie, iar câteva zile mai târziu acesta a părăsit PDL pentru PNL. „În ceea ce îl priveşte pe primarul din Samarineşti, acesta s-a afişat deja în afara partidului, aşa că nu cred că mai este posibilă revenirea. Dar, vor fi luate în discuţie cazurile lui Bălu şi Bârcă”, a explicat Cotojman.

Primarul Ion Bârcă a declarat că a fost invitat la o discuție de către Marian Jean Marinescu. Primarul şi-a arătat disponibilitatea de a reveni la PD-L, dar nu în condiţiile în care „o anumită persoană” care l-a atacat în fel şi chip în presă, ar rămâne. „Ori rămân eu, ori rămâne o anumită persoană. Cei de la Bucureşti îşi vor face calculele şi vor alege”, a spus Bârcă fără să dea nume, dar referindu-se cel mai probabil la Dan Vâlceanu.  

ATACURI

Surse din cadrul PD-L susţin că Ion Fugaru l-a atacat în mai multe rânduri pe Dan Vâlceanu, în faţa liderilor de la Bucureşti. Unul din reproşurile aduse lui Vâlceanu este acela că a votat pentru ca Victor Ponta să primească titlul de „Gorjeanul anului”. Mai mult, Fugaru s-a declarat nemulţumit de faptul că PD-L a ajuns să fie condus de foştii pesedişti Dan Vâlceanu şi Puiu Diaconescu.

SĂPĂTURI

Tensiunile sunt permanente la PD-L Gorj, indiferent cine conduce partidul. Ion Cupă nu a avut parte de linişte, fiind atacat pe plan local atât de Dan Vâlceanu, cât şi de Ion Fugaru. Pe de altă parte, surse din partid susţin că fostul preşedinte Ion Ruşeţ îl săpa de zor pe Cupă la preşedintele Blaga.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: