Cupă a făcut praf ce-a mai rămas din PD-L Gorj

Deputatul Ion Cupă a părăsit PD-L Gorj, la două luni după ce a preluat şefia organizației, și s-a înscris în PNL Gorj. Mai mult, la plecare, Cupă face praf, dacă mai era nevoie, fostul partid declarând că nu se mai poate face nimic în această formațiune politică. Picătura ce a umplut paharul este delegarea fostului președinte Ion Rușeț la Consiliul Național de Coordonare al PD-L ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Nu trecerea lui Ion Cupă la PNL a fost o surpriză, ci mai degrabă rapiditatea cu care acesta și-a dat seama că nu mai are ce face în PD-L. Vineri, la apariția acestuia în conferința de presă de la PNL, președintele PNL Gorj Dian Popescu a menționat că a fost o decizie luată cu factorii de decizie de la București. Deputatul Cupă le-a spus jurnaliștilor că decizia a fost luată din scurt. Mai exact, joi în jurul orei 12, a menționat Ion Cupă.

Motivele pentru care a trecut la al doilea partid

Deputatul Ion Cupă a declarat că a ales PNL pentru că este mai aproape de liberali, cu care a făcut campanie în 2008, la Mehedinți, când exista Alianța DA. În plus, a preferat PNL și pentru că lumea speculează că va ieși de la guvernare și nu ar vrea să se spună că a plecat la Putere. Cert este că, acum, PNL este la guvernare. Acesta declară că a început să se gândească la părăsirea PD-L după alegerile din partid, care i-au dat imaginea unei “oști rupte în două”.

“De atunci am început să-mi pun problema dacă pot sau nu mai pot să reorganizez partidul de la Gorj. Viitorul PD-L pentru mine nu mai însemna mare lucru. Apoi au continuat problemele locale. Nu vreau să se înțeleagă că am cedat, dar am considerat că drumul s-a închis pentru PD-L Gorj”, a spus acesta.

“Îmi cer scuze”

Cupă a admis că faptul că nașul său, Mihai Stănișoară, a plecat de la PD-L la PNL, a influențat decizia sa. “Îmi cer scuze pentru oamenii care și-au pus speranțe în mine, nu pot că construiesc un proiect major pentru că nu avem cu cine, sunt oameni care vor să facă scandal și nu au viziune. Am constatat că nu s-a mai putut. (...) A trebuit să iau decizia”, a precizat acesta.

Cupă spune că a fost hotărât să plece abia după ce Ion Rușeț, fostul lider al PD-L, a fost pus pe lista de delegați la întâlnirea de la București. “Nu știam că dl Rușeț va face parte din delegația de la București, iar în condițiile astea nu pot să fiu parte la așa ceva. Mi s-a părut mult prea mult să fie pe listă și mie să nu mi se spună. Dacă președintele nici măcar nu mă informează, întreb, mi se spune că nu e adevărat și mă trezesc cu dl Rușeț pe listă. Atunci dl Rușeț să continue distrugerea partidului”, a declarat Cupă.

EXCLUDERI

Plecarea lui Cupă pune sub semnul întrebării motivele excluderii celor trei primari, Ion Bîrcă, Dănuț Bălu și Marian Ardeiu, de acum câteva zile. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, este jignit de faptul că jurnaliștii se gândesc la posibilitatea ca totul să fi fost un scenariu bine pus la punct și cei trei primari să treacă acum la PNL.

SUSȚINERE

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, îl susține pe Ion Cupă și înțelege de ce a luat această decizie, mai ales după ce Rușeț a apărut pe lista de delegați ai CNC. Primarul spune că deocamdată nu s-a decis dacă să meargă la PNL sau la PSD, însă menționează că atunci când PD-L și PNL formau alianța DA, el era membru PNL.

REACȚIE

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a avut o reacție dură la anunțul lui Cupă de a trece în PNL, partid aflat în USL. O plecare total neinspirată și nu dă dovadă de seriozitate să plece din PD-L la puțin timp după ce a preluat partidul, crede Cârciumaru.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: