Dan Vâlceanu şi Dian Popescu, din nou la cuţite

Cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL) Gorj încă nu au îngropat securea războiului. Scandalul a pornit de această dată de la excluderea a doi consilieri de la Turceni. Dian Popescu îl acuză pe Vâlceanu că şi-a băgat nasul în bucătăria vechiului PNL, în timp ce Vâlceanu spune că nu a făcut altceva decât să respecte prevederile statutare. Asta în timp ce consilierii excluşi sunt, se pare, de partea copreşedintelui Dan Vâlceanu.

Pacea dintre cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal Gorj s-a transformat din nou în război. Dian Popescu îl acuză pe Dan Vâlceanu că ar fi emis documente false în numele PNL şi îi recomandă din nou să-şi facă control la cap. Războiul a izbucnit după ce Dian Popescu a decis excluderea a doi consilieri locali de la Turceni din partid pentru că erau de partea actualului primar Dumitru Gâlceavă, liberal şi el. Cei doi, Victor Sârbu şi Magdalena Făinişi, i s-au adresat atunci lui Vâlceanu, iar acesta din urmă le-a comunicat printr-o adresă că sunt încă membri PNL Gorj. Asta l-a înfuriat pe Dian Popescu. „Excluderea celor doi ţine de vechiul PNL, iar domnul Vâlceanu pune o ştampilă cu noul PNL. Din punctul meu de vedere, domnul Dan Vâlceanu excede în ilegalităţi. Este o logică pe care observ că domnul Vâlceanu nu o are în minte. Consilierii au făcut o contestaţie la Curtea de Arbitraj şi contestaţia se află la Bucureşti. Nu poţi să dai o astfel de hârtie până nu se pronunţă instanţa partidului. Domnul Vâlceanu spune numai aberaţii şi văd că nu se opreşte numai la declaraţii, ci văd că umblă şi la documente. Cred că la unii dintre noi, într-adevăr funcţiile ne ia minţile”, a declarat Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj.

Copreşedintele Dan Vâlceanu s-a ferit să răspundă atacurilor colegiului său de partid, mai ales că şefii de la centru le-au trimis o adresă scrisă prin care au comunicat că atacurile între copreşedinţi se sancţionează cu excluderea. „Nu comentez. Avem un statut, cei doi consilieri ne-au adresat o sesizare la care le-am răspuns conform statutului. Dacă cineva e curios poate să verifice statutul care spune că orice sancţiune este aplicabilă din momentul rămânerii ei definitive. Dacă cineva poate să-mi spună un articol din statut pe care eu l-am încălcat, atunci voi face ce spune Dian Popescu. Eu sunt obligat să răspund tuturor membrilor de partid pentru că am fost ales”, a declarat Dan Vâlceanu.

Unul din cei doi consilieri PNL de la Turceni a precizat la un post de radio local că excluderea s-a făcut în afara legii, iar termenul de răspundere la contestaţie a expirat demult. „Noi am fost excluşi pe nedrept, am contestat, sunt termenele legale depăşite. Excluderea nu a fost corectă pentru că trebuia făcută de BPN Gorj nu de BPL Turceni, că ei nu au în statut dreptul acesta. Probabil domnul Iordache ne consideră incomozi pentru unele decizii şi nu decizii de partid, ci alt gen de interese”, a declarat Magdalena Făinişi.

CONFLICT

La Turceni, primarul liberal Gâlceavă este în dizgraţia lui Dian Popescu, care l-a numit pe fostul primar Iordache preşedintele PNL local. Înainte de schimbare, liberalii încercaseră să schimbe viceprimarul PSD, care este cumnată a liberalului Iordache, şi surprinzător au fost sancţionaţi pentru asta. Iordache şi Dian Popescu vor să-i scoată din consiliul local pe liberalii care au votat împotriva PSD!!!

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: