Dan Vîlceanu, despre comentariile lui Romanescu: Nişte prostioare!

Deputatul Dan Vîlceanu reacţionează după ce edilul Marcel Romanescu a declarat că proiectul prin care se cere demiterea lui Marian Rotaru din fruntea Direcţiei de Patrimoniu nu ar avea nicio bază legală. Liderul PNL Gorj susţine într-un interviu la Radio Infinit că doar instanţa de contencios se poate pronunţa în această privinţă.

Reporter: Cum comentaţi declaraţiile domnului Romanescu?

Dan Vîlceanu: Nu mă puteţi pune să comentez tot felul de prostioare, dar pot comenta pe fond. Orice hotărâre de Consiliu Local este declarată nelegală de către o instanţă de contencios. Nu există o altă instituţie care să poată să desfiinţeze o hotărâre de Consiliu Local. Dacă va exista o astfel de hotărâre a unei instanţe de contencios, putem discuta dacă noi am interpretat legea corect sau nu. Până la urmă, vorbim de interpretarea legii.

Rep.: Ce ar trebui să se facă din punctul dvs. de vedere?

D.V.: Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Domnul Rotaru trebuie demis. Din punctul acesta de vedere, domnul primar ar face bine să facă ceva pentru că altfel înseamnă că un oraş întreg şi o instituţie cum este Direcţia de Patrimoniu este batjocorită de către un om care nu are ce căuta acolo şi vă aduc aminte că eu v-am atras atenţia de la momentul în care a ajuns acolo. Printr-o negociere politică, a ajuns să ocupe un post de funcţionar public. E cel puţin penal. Acest lucru s-a întâmplat la vedere la momentul respectiv. Domnul Rotaru a negociat public un concurs pentru un post de funcţionar public. Eu cred că domnul primar îşi doreşte ca domnul Rotaru să plece. Dacă nu îşi doreşte, ar trebui să explice şi de ce. Punct.

Rep.: Ce înţelegeţi dvs. din comportamentul şi declaraţiile domnului Romanescu în această privinţă?

D.V.: Mi se pare că toate aceste declaraţii nu îşi au rostul şi au o uşoară lipsă de logică. Nu poţi să spui că eu îmi doresc ca domnul Marian Rotaru să plece, dar proiectul de hotărâre prin care consilierii vor să-l facă pe Rotaru să plece mă deranjează sau e împotriva mea. Păi, dacă şi dumneavoastră, domnule primar, şi domnii consilieri locali vor ca Rotaru să plece, ce anume e deranjant în situaţia asta sau cum ar putea un proiect de hotărâre care vă pune în aplicare dorinţa dumneavoastră poate să fie împotriva primarului?! Sunt câteva chestiuni care mie nu mi se leagă. Îmi doresc să plece Rotaru de la Direcţia de Patrimoniu, dar orice demers împotriva lui Rotaru e împotriva primarului şi asta spune primarul. E ilogic şi eu nu înţeleg!

Rep.: Chiar v-a ironizat puţin. V-a spus că nu sunteţi „nea Vîlceanu” să nu ştiţi legea, ci sunteţi parlamentar.

D.V.: Dincolo de rolul lui administrativ, Consiliul Local este şi un spaţiu politic unde consilierii locali îşi pot exprima inclusiv chestiunile de natură politică. Din punctul de vedere al liberalilor, un om care se comportă cu angajaţii şi are conduita pe care o are la locul de muncă,  nu are ce căuta în fruntea unei instituţii. Punct! Mi se par prostioare ce zice domnul Romanescu. Nu am ce să comentez! Dacă ar spune lucruri concrete, aş comenta, dar aşa, ce să comentez?

Vizualizări: 581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: