Cârciumaru: Îl schimbam fără discuţii

Florin Cârciumaru l-ar fi demis pe Marian Rotaru în secunda doi după ce a izbucnit scandalul pedichiurii realizate la serviciu directorului de la Patrimoniu chiar de femeia de serviciu. Fostul primar Cârciumaru susţine într-un interviu la Radio Infinit că nu înţelege de ce se tărăgănează luarea unei decizii. Despre demersul liberalilor de a cere demiterea lui Marian Rotaru în Consiliul Local, senatorul Cârciumaru încă nu a discutat cu colegii săi din PSD.

Reporter: Cum vedeţi acest scandal?

Florin Cârciumaru: Din punctul meu de vedere, acestui scandal trebuia să i se pună capăt de foarte mult timp pentru că, dacă urmărim în mass-media, şi la nivel local, şi naţional, este un subiect care nu face cinste oraşului nostru. Trebuie rezolvată această problemă. Cei care pot să o rezolve sunt domnul primar, Consiliul Local şi chiar domnul Rotaru în persoană. Se poate rezolva această problemă pentru că nu a dat bine de la bun început acea fotografie. Nu au dat bine de la început cele întâmplate. Situaţia a fost scăpată din mână şi a degenerat, s-a ajuns unde s-a ajuns dintr-un caz care trebuia tăiat din faşă.

Rep.: Fotografia este din 2016, când eraţi primar dvs. Cum aţi fi reacţionat dvs. atunci?

F.C.: Aşa se spune, că fotografia vine din anul 2016. Dacă eu aveam informaţia la vremea respectivă, sunt sigur că luam măsuri şi domnul Rotaru nu mai era în ziua de astăzi director în baza suportului legal. Se găsea soluţia de a rezolva şi domnul director, pentru un asemenea gest, nu putea să-şi exercite mai departe funcţia de director. Am văzut că mi se impută că eu l-am numit sau că a fost numit politic. Nu! Eu, în momentul în care l-am numit director interimar pe domnul Rotaru, practic el venea cu un număr de voturi în spate dintr-o campanie electorală, venea cu atâtea susţineri din partea faptului că a fost primar la Leleşti, unde a avut o activitate foarte bună. Nu ştiu ce primar nu l-ar fi numit director interimar pe domnul Rotaru în vremea respectivă. Erau multe lucruri care îl recomandau pentru această funcţie. Ce s-a întâmplat după asta spune altceva.

Rep.: Vreţi să spuneţi că l-aţi fi demis mai repede dvs. dacă aţi fi fost încă primar?

F.C.: Ştiţi sigur şi mă cunoaşteţi că dacă aveam cunoştinţă de un asemenea aspect, era normal că se lua măsura de schimbare fără comentarii, fără discuţii. Îl făceam şi pe domnul Rotaru să înţeleagă că asta este viaţa. Nu ştiu de ce se tărăgănează acest lucru ca să aducem în prim plan toată ziua primăria şi Direcţia de Patrimoniu.

Rep.: Ce spuneţi despre demersul liberalilor de a cere demiterea domnului Marian Rotaru? Cum vor vota consilierii PSD?

F.C.: Este punctul de vedere al domnului Dan Vîlceanu. Ceea ce fac este un demers care poate rezolva acest caz până la urmă. N-am discutat personal nici cu domnul Aurel Popescu ori cu vreun consilier PSD, dar eu sunt sigur că vor analiza şi vor lua cea mai bună măsură la momentul respectiv.

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: