Romanescu: Ce să le fi spus? Că l-am dat afară ilegal?

De ce nu-l schimbă Marcel Romanescu pe Marian Rotaru după scandalul care a făcut de râs întregul oraş la nivel naţional? Pentru că, susţine edilul, ar fi ilegal! Romanescu spune că s-ar fi consultat cu mai mulţi oameni de specialitate care l-au sfătuit ce să facă. Niciunul nu i-a recomandat să-l demită pe şeful de la Patrimoniu. De teamă că ar putea fi acuzat de abuz în serviciu şi ar putea fi dat pe mâna procurorilor, primarul Romanescu a ales să-l cerceteze pe Rotaru în Comisia de Disciplină.

Reporter: Aveţi noutăţi în cazul cercetării disciplinare a domnului Marian Rotaru?

Marcel Romanescu: Mă consult numai cu oameni de specialitate, fiind vorba aici despre un funcţionar public. Discut cu colegii din Primăria Târgu Jiu, dar discut şi cu instituţiile abilitate. Am discutat şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă, am discutat cu oameni de specialitate şi de la Prefectura Gorj. Încercăm să găsim o soluţie. Vreau să găsesc cea mai bună soluţie ca să nu mai fim văzuţi ca oraşul celui care îşi face pedichiura, la birou, într-un lighean. S-a creat o imagine negativă a primăriei şi a oraşului.

Rep.: Şi care au fost sfaturile acestor specialişti?

M.R.: Cel puţin până la acest moment, dintre oamenii de specialitate cu care m-am consultat, nimeni nu mi-a putut da altă soluţie decât cea pe care am adoptat-o eu, adică să cer o notă explicativă imediat. În momentul în care a apărut imaginea, în ziua respectivă am cerut o notă explicativă directorului şi i-am dat un termen de trei, patru zile pentru a putea să-mi răspundă, pentru că era plecat la Bucureşti atunci. Am primit acea notă explicativă. Aveam două variante: varianta de a-l sancţiona cu mustrare scrisă, vorbesc pe textul de lege. Această sancţiune o pot da fără să întreb Comisia de Disciplină. Sau să-l introduc în Comisia de Disciplină, pentru o analiză amănunţită şi pentru soluţia pe care Comisia de Disciplină să poată să mi-o ofere.

Rep.: Ce măsură aţi fi putut lua împotriva domnului Rotaru? Vi se pare că aţi făcut destul?

M.R.: După părerea mea, o mustrare scrisă dată pentru o astfel de faptă nu reprezenta nimic. Toată lumea ar fi râs de mine din calitatea de primar că i-am dat mustrare scrisă şi aş fi fost acuzat că încerc să muşamalizez şi să fac tot ce îmi stă în putinţă ca Marian Rotaru să depăşească foarte uşor acest moment. Am trimis Comisiei de Disciplină nota explicativă şi toate dovezile. Eu le-am trimis. Ca să analizeze corect şi legal aceste aspecte.

Rep.: Vi s-a reproşat că nu l-aţi demis pe domnul Marian Rotaru după acest incident. Ce v-a reţinut?

M.R.: Dacă aş fi avut posibilitatea să-l demit aşa cum văd că sunt suficient de mulţi politicieni, a doua zi l-aş fi demis pe loc. Însă indiferent de situaţia în care mă aflu, trebuie să respect legea în vigoare. Nu pot să fiu doar politician. Ar fi fost foarte uşor să vă spun: Mâine, domnul Rotaru este demis! Dar care este baza legală? Există un mare risc şi nu voi pica într-o astfel de capcană, ca pe o astfel de decizie luată, atunci când lucrurile sunt extrem de fierbinţi, ulterior, persoana respectivă care n-are nicio scuză pentru ce a făcut, să se întoarcă împotriva mea cu o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că eu n-am argument în faţa judecătorului sau procurorului. Ce să le fi spus? Că am luat o decizie ilegală?

Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: