Rudi Bugă: Şleahta de consilieri locali trebuie să stopeze circul

Circ şi nimic mai mult! Este, pe scurt, descrierea lui Rudi Bugă, preşedintele Partidului România Unită Gorj, în contextul în care consilierii locali din Târgu Jiu sunt la cuţite din cauza parcării din Piaţa Centrală. Bugă este de părere că nici nu se doreşte rezolvarea cât mai rapidă a acestui conflict. „Toată şleahta de consilieri locali ar trebui să stopeze acest circ”, a susţinut Bugă într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Cum vedeţi ce se întâmplă în Consiliul Local la Târgu Jiu?

Rudi Bugă: Circ! Ce e la noi, în Gorj, de atâţia ani de zile. Circ şi atât, nimic concret. Am ajuns să facem din parcarea Rodna un subiect al Gorjului de parcă totul, în rest, ar fi ok în afară de parcarea asta. Noi nu mai avem ce face în Gorj şi în Târgu Jiu decât parcarea asta. E un subiect care trebuia închis din faşă. Dacă ar fi fost după mine, eu aş fi chemat oamenii care au avut concesiune 20 de ani, le-aş mai da 20, dar, într-un an de zile, i-aş pune să facă ce vrea primăria.

Rep.: Credeţi că nu ar fi o idee bună să preia primăria acest spaţiu?

R.B.: Acum şi primăria, dacă vrea să preia parcarea, are vreun proiect în cap sau doar să întreţinem un circ? Nu ştiu dacă e ceva credibil la noi. Nu poţi să demolezi. Vorbeam cu cineva care are un spaţiu în interior. De 18 ani, omul acela din aia trăieşte, nu poţi să vii să-l demolezi. Nu are treabă el cu contractul firmei la primărie. Cum să te duci să-l demolezi? Mi se par doar nişte lupte aşa fără sens.

Rep.: Dar nu se putea găsi o soluţie mai rapidă în tot acest timp?

R.B.: Eu cred că se putea găsi o soluţie. Eu cunosc destul de bine oamenii care au parcarea. Şi cred că erau dispuşi să discute cu municipalitatea. Nu a existat niciun dialog. Doar hai să demolăm, hai să distrugem! Nu se face aşa că, până la urmă, de acolo îşi câştigă pâinea o grămadă de oameni. Are şi primarul dreptate din punctul lui de vedere că nu putea permite chestia asta la infinit, dar asta se putea face simplu. Să se întâlnească, să discute cu oamenii, fără să rezilieze contractul în minutul unu. De aproape un an, ăsta e subiectul în Gorj. Şi nu s-a făcut nimic. Oricum, mă gândesc că din decembrie expiră de drept contractul şi se vor lua măsuri.

Rep.: Cine are de suferit de pe urma acestor neînţelegeri? Şi cât va mai putea suporta municipalitatea aceste scandaluri?

R.B.: E păcat de oraş, de primar că e nou şi ar fi trebuit să clarifice aceste lucruri. Cred că Primăria şi Consiliul Local Târgu Jiu ar trebui să stopeze acest circ. Asta nu înţeleg nici cei de la PSD, nici cei de la PNL, toată şleahta de consilieri locali. Ei au fost aleşi să facă ceva pentru comunitatea asta. Dacă tu te duci să te tamponezi între partide, fără să se te intereseze ce ar vrea omul de rând, nu avem parte decât de circ şi circ vom avea, pentru că ei nu înţeleg de ce sunt acolo. Ei fac circ cel puţin de la alegerile parţiale de când a ieşit Romanescu. E un circ ieftin care nu încălzeşte pe nimeni. Eu cred că vom trebui să suportăm până în 2020. Eu n-am văzut circ ca la noi în alte oraşe. Poate de-asta sunt şi mai dezvoltate! Clujul, Oradea... Să meargă acolo să fure ceva de la ei şi să iasă în evidenţă la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: