Dan Vîlceanu, ipocrit, superficial, manipulator

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a prins un culoar bun în politică şi are toate şansele să facă o carieră frumoasă. Este tânăr, a condus afaceri, înţelege cum funcţionează economia. Este comunicator al partidului, deşi la acest capitol mai are mult de lucru. L-aş vedea ministru cu un portofoliu important într-un viitor guvern liberal, dar pentru asta atât el, cât şi Partidul Naţional Liberal, trebuie să lase la o parte ipocrizia, superficialitatea, manipularea.

Liberalii trebuie să înţeleagă faptul că nu pot câştiga alegerile dacă se comportă ca nişte pesedişti, dar de dreapta. Electoratul de dreapta nu vrea agresivitate, prosteală şi şmecherie în politică, ci soluţii, argumente. Pentru că votanţii de dreapta au şcoală mai multă şi le pot înţelege. Din păcate, în România, toate partidele se bat pe electoratul uşor de prostit.

Minerii formează o parte importantă a electoratului din Gorj, dar chiar dacă lucrează în noroi nu sunt proşti şi nici uşor de prostit. Au luat ei multe ţepe de la politicieni de-a lungul anilor, ca noi toţi, de altfel, poate au fost vremuri când au crezut prea mult în liderii lor sindicali. Dar astăzi minerii sunt o clasă a oamenilor bine informaţi şi noi, ziariştii, ne dăm seama de asta prin faptul că sunt mii de cititori la articolele despre CE Oltenia, prin faptul că sunt sute de mesaje la emisiunile tv, prin faptul că au cele mai puternice grupuri pe facebook şi aşa mai departe.

Şi totuşi, liberalul Dan Vîlceanu crede că minerii pot fi prostiţi. Iată un exemplu din conferinţa de presă de joi. „Ca să înţelegeţi ce se întâmplă cu fondurile CE Oltenia în timpul ăsta şi de ce nu au bani să mai plătească motorina la un buldozer, să facă o cale de acces pentru muncitori şi se târâie muncitorii prin noroaie. La CE Oltenia se fac cursuri cu angajaţii, cursuri pe care le ţine Mircea N. Stoian. A fost co-realizator sau invitat permanent al domnului Capatos. Domnul Stoian, jurnalist de presă de cancan, face cursuri de depistare a minciunii”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Mircea N. Stoian nu este jurnalist de cancan, chiar dacă oamenii superficiali sau dezinteresaţi de subiect îl ştiu doar prin prisma asta. Mircea N. Stoian este actor cu zeci de ani de carieră, este autorul unei cărţi despre comunicarea non-verbală şi un tip foarte deştept, care scrie foarte mişto pe blog. Şi nici măcar nu este un jurnalist de cancan, ci unul care ironizează dur această lume mondenă şi o face din vremea în care alţii promovau manelişti şi asistente tv.

În al doilea rând, cursurile de perfecţionare sunt obligatorii, prevăzute în Codul Muncii, sunt un drept câştigat de salariaţi, pe care din păcate doar marile companii îl respectă. Cine nu a făcut la viaţa lui un curs de formare profesională nu îi poate înţelege importanţa, iar faptul că seara s-a socializat, s-a dansat olteneşte şi s-a cântat „Constantine, Constantine” nu este o chestiune blamabilă. Cum, pe banii companiei au fost să se distreze??? Da, oameni buni, în orice companie, publică sau privată, oamenii se pot relaxa când îşi termină treaba. Este o ipocrizie să spui că ar fi trebuit să stea la curs ca elevii în băncuţe, iar la final să stea fiecare în camera lui să îşi facă temele.

Cu privire la faptul că nu e motorină în buldozere sau că nu au minerii salopete din cauză că astă-vară au fost directorii la un curs de trei zile, înţeleg că din banii ăia s-ar fi putut cumpăra în jur de 15 echipamente complete. Ştiţi câte echipamente pentru mineri s-ar putea cumpăra pe lună din cei 60.000 de lei pe care statul îi consumă cu un parlamentar? Cam o sută. Ce ziceţi, ar fi bine ca Gorjul să renunţe la un parlamentar, pentru ca 1.200 de mineri să primească anual echipamente noi? E o propunere raţională sau o manipulare de doi bani?

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: