Dana Vodislav, nașa cu o avere nejustificată de sute de mii de euro

V-ați mirat anul trecut când ați aflat că procurorii au ridicat de la domiciliul medicului Dana Vodislav aproape 850.000 de lei? Ei bine, inspectorii de integritate care au luat la bani mărunți toate veniturile fostei șefe de la secția Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au descoperit că aceasta nu poate justifica o sumă mult mai mare! Odată cu această veste, medicul a primit și o prelungire a arestului la domiciliu, instanța dându-i o învoire lui Vodislav de câteva ore, spre sfârșitul lunii, pentru a putea merge, în calitate de nașă, la o cununie religioasă.

Cât va fi darul la nunta la care va merge Dana Vodislav nu vor ști decât finii acesteia, dar pentru pacienții medicului oftalmolog e cert faptul că au cotizat din greu la acumularea unui averi fabuloase de către inculpată. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au studiat atent toate veniturile și tranzacțiile făcute de fosta șefă de la Oftalmologie și au constatat că aceasta nu ar putea justifica peste un milion de lei. Suma este una colosală, mai ales că majoritatea medicilor se plâng de lefuri mici și preferă să plece în străinătate pentru a câștiga mai bine. În cazul Danei Vodislav, calculele celor de la ANI arată că medicul a strâns în ultimii ani peste un sfert de milion de euro pentru care ar trebui să prezinte dovezi solide că provin din surse legale pentru a nu rămâne fără ei.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 1.111.067,72 Lei (aprox. 252.515 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Vodislav Dana Maria, fost medic, Șef al Secției de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, împreună cu familia. În perioada 21 mai 2007 - 31 decembrie 2012, Vodislav Dana Maria a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785,07 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852,79 Lei (din care, 1.708.952,79 Lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 Lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Urmărire Penală și Criminalistică). Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 Lei (aprox. 252.515 Euro)”, precizează ANI.

Încă un dosar!

Dana Vodislav s-a ales acum cu al treilea dosar în care are de dat explicații, după cel cu luarea de mită, în care a fost deja condamnată cu suspendare, și cel cu traficul de influență în care a fost arestată anul trecut. Inspectorii de integritate au sesizat Curtea de Apel Craiova și așteaptă un verdict din partea instanței, la finalul procesului, dacă există argumente și dovezi, medicul având toate șansele să rămână fără averea pe care a acumulat-o ilegal.

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Vodislav Dana Maria în perioada exercitării funcției de conducere, în cadrul unei unități de stat din sistemul de sănătate publică. Vodislav Dana Maria a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, mai menționează ANI.

Arestată la domiciliu, dar învoită pentru nuntă

Între timp, ieri Dana Vodislav a mai primit o veste din partea sistemului judiciar din România. Instanța a dispus prelungirea mandatului de arest la domiciliu emis pe numele său în primăvară, după câteva luni de arest la domiciliu. Magistrații Tribunalului Gorj au admis acum și o cerere a inculpatei în care i se va permite acesteia să părăsească domiciliul pentru câteva ore, timp în care va oficia o cununie a finilor săi, fiind greu de crezut că medicul va avea și dispoziția necesară pentru a lua o horă înainte.

„Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpata Vodislav Dana Maria. În baza art. 221 alin. 6 C.pr.pen. permite ca inculpata Vodislav Dana Maria, să participe în calitate de naşă la ritualul cununiei religioase al familiei Oancea precum şi la petrecerea organizată cu ocazia acestui eveniment la data de 28.06.2014 între orele 16,00 - 23,45 în municipiul Tg-Jiu”, se arată în decizia Tribunalului Gorj. 

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: