Daniele Constantine, ai de grijă Constantine

Probabil nu-l cunoașteți. Nici n-aveți de unde. Este cu siguranță conducătorul de orice cel mai puțin cunoscut din Univers. Îl cheamă Daniel Constantin, lumea nu știe care-i e prenumele și care-i numele de familie, și este președintele unui partid format dintr-un singur membru. Și, ca să vedeți culmea dracului, membru ăla nu e el!

Mă întreb dacă Daniel Constantin are familie și, dacă da, cum le explică faptul că e a ajuns ce a ajuns. Cum le spune de ce nu doar că nu vorbește, dar nici măcar nu este filmat de o altă televiziune decât Antena 3, asta în ciuda faptului că apare cu Ponta și Antonescu peste tot. Conferințele de presă la care apar cei trei ”lideri ai USL” sunt filmate de toate televiziunile în afara Antenei 3 în așa fel încât Cristian Constantin nu apare în cadru. Evident, când vine rândul lui să vorbească este întreruptă transmisia.

Ce părere o avea Daniel Constantin despre toate astea? La câte ședințe de terapie trebuie să meargă zilnic ca să treacă peste faptul că e nevoit să-și asume condiția de băiat pe care nimeni nu-l dorește la fotbal, dar îl ia în echipă pentru că are minge? Ba mai rău, pentru că are minge un unchi de-al lui care nici măcar nu mai joacă, dar a transmis vorbă ălora care fac echipele că, dacă vor mingea, ar face bine să-l bage și pe nepot în echipă. Ce-o vorbi Daniel Constantin acasă cu nevasta dimineața, înainte să plece la treabă?

-                   Unde pleci Daniele așa de dimineață?

-                   La servici, scumpa mea…

-                   Ce servici, curvarule?!

-                   La PC…

-                   Ce mama dracului mai înseamnă și PC ăsta?!

-                   Of, ți-am explicat de o sută de ori… E un partid.

Şi atunci nevasta lui Daniel face o pauză de la bătut ouăle și-l privește compătimitor, aproape matern:

- Măi, Daniele, măi… Când o să încetezi cu copilăriile astea cu politica? Te lauzi de vreo câțiva ani că ești șef de partid și eu nu te-am văzut nicăieri la televizor. N-ai de gând să faci și tu o meserie serioasă?

PS – am un coleg care, după fiecare ceartă în USL și după ce Ponta și Antonescu se bat în declarații pe la toate televiziunile, spune doar atât: ”Dar pe Daniel Constantin l-a întrebat cineva ce părere are?”

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: