Dascăli gorjeni instruiţi pe teme europene

Mai mulţi dascăli din judeţ au participat la Bucureşti la un program de formare pe tematici europene, program organizat de Institutul European din România, care este acreditat Centrul Naţional pentru Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar.

La nivel primar, judeţul Gorj a fost reprezentat Luxiţa Rodica Feţanu, de la Şcoala Generală ,, Ecaterina Teodoroiu”, de Mihaela Veronica Niculete, de la „Școala Generală C-tin Săvoiu”, Tg-Jiu şi Mariana Daviţoiu Popescu, de la Şcoala Generală Budieni-Scoarţam, iar la nivel gimnazial de profesorii: Daniela Argint, profesor de Informatică  şi Irina Vaculea, profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala Generală ,, Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu.

Dascălii gorjeni au participat la dezbaterile organizate pe teme care au legătură cu istoricul, dar şi cu programe de viitor ale Uniunii Europene, după care au fost incluşi în echipe în care componenţii aveau pregătiri diferite, cu toţii fiind instruiţi în privinţa unor metode de predare şi învăţare a temelor care au legătură cu UE. La final, participanții au trebuit să răspundă la întrebările dintr-un text grilă, dar şi să prezinte un plan de lecţie pe un subiect european. „Am avut ocazia să întâlnim oameni minunaţi, traineri si organizatori cu reale calităţi de experţi in educaţie, care au făcut accesibile aceste noţiuni pentru cadrele didactice participante şi au creat o atmosferă  în care colaborarea şi schimbul reciproc de informaţie şi-au regăsit calea firească, în beneficiul tuturor.

Competenţele dobândite de fiecare dintre participanţi vor fi diseminate către colegi prin diferite modalităţi, de la şedinţe de lucru în cadrul catedrelor şi comisiilor din şcoli la participarea cu diferite materiale la grupul yahoo Scoala_UE. Spaţiul profesorului, accesibil la adresa http://europa.eu/teachers-corner/index_ro.htm  care reprezintă un instrument excelent de documentare pe tematici europene pe care l-am descoperit tot prin intermediul acestui curs”, ne-a precizat Rodica Feţanu, participantă la acest curs.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: