Dascălii rămân fără bilete de odihnă

Bugetarii gorjeni rămân fără bilete de odihnă. Cei care şi-ar fi dorit să pună în acest an mâna pe un bilet de odihnă pot să îşi ia de pe acum gândul. Conform unei Ordonanţe de Urgenţă, în acest an Casa de Pensii nu va mai contracta bilete de odihnă.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj spun că pensionarii nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri, ei beneficiind în continuare de bilete de tratament în staţiuni din ţară. Casa Naţională de Pensii contracta anual bilete, care se împărţeau în două categorii, în bilete de tratament şi în bilete de odihnă. În fiecare an se stabilea numărul de bilete de odihnă comparativ cu numărul de bilete contractate de Casa Naţională de Pensii. Dacă la începutul anului 2010 s-a stabilit ca numărul biletelor de odihnă să nu depăşească 10% din totalul biletelor contractate, la ora actuală s-a stabilit ca acestea să nu se mai acorde deloc. Salariaţii din educaţie şi sănătate vor trebui să scoată bani din buzunare pentru a merge în concediu. Până în anul 2009 un cadru didactic putea beneficia de zece zile de concediu prin intermediul unui astfel de bilet, iar ulterior numai de şase zile.

Pensionarii primesc bilete în continuare

În ceea ce-i priveşte pe pensionari, aceştia nu vor fi loviţi de aceste măsuri luate în timp de criză. Aceştia vor beneficia în continuare de biletele de tratament acordate de Casa de Pensii. „Biletele de tratament au fost şi sunt distribuite de Casele Judeţene de Pensii, iar biletele de odihnă s-au distribuit de fostele Direcţii de Muncă şi se adresau în special sindicaliştilor bugetari şi familiilor acestora. Cele mai multe erau direcţionate spre învăţământ şi sănătate”, spune Ioana Talău, directoarea Casei Judeţene de Pensii Gorj. La finele lunii mai sunt programaţi la staţiunile din ţară 390 de pensionari gorjeni. În cazul în care aceştia nu se prezintă până pe 19 mai să îşi ridice biletele, în ziua următoare acestea vor fi redistribuite. Pentru pensionari nu se vor contracta bilete de tratament în perioada iulie –august.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: