Datorii plătite în dolari...falşi

După ce a acumulat o datorie de peste 300 de lei de la un magazin din Bengeşti Ciocadia, un tânăr a vrut să şi-o achite, însă cu bani falşi. Acesta i-a dat vânzătorului, un bărbat de 78 de ani, o bancnotă falsă de 100 de dolari.

Tânărul de 32 de ani din Bengeşti Ciocadia şi-a amintit marţi că are o datorie de achitat la magazinul alimentar din localitate şi a mers să şi-o plătească. La prima vedere pare un gest de bună credinţă, doar că bani cu care acesta vroia să-şi achite datoria, erau falşi. Cel pe care tânărul intenţiona să-l păcălească este un localnic de 78 de ani. Acesta s-a bazat pe ignoranţa bătrânului şi i-a dat acestuia o bancnotă de 100 de dolari, în contul datoriei. Bătrânul şi-a dat însă seama că banii sunt falşi şi a sunat imediat la 112. “Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bengeşti-Ciocadia au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un localnic de 78 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, despre faptul că în jurul orelor 14:30, la magazinul alimentar s-a prezentat un tânăr de 32 ani, din localitate, care i-a lăsat în contul unei datorii de 300 lei, o bancnotă de 100 dolari USD bancnotă ce nu corespunde cu cele aflate în circuitul bancar. La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Postului de Poliţie Bengeşti-Ciocadia care au constatat că bancnota lăsată de către N.B. era de fapt un tipizat pe care figura menţiunea FAC-SIMILE”, susţine Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Tânărul de 32 de ani s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, iar pentru fapta sa acesta riscă pedeapsa de minim şase luni de închisoare.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: