Datoriile UEF împiedică preluarea de către Minprest

Cei 80 de salariaţi de la UEF Motru au salarii restante de mai bine de două luni, iar uzina înregistrează datorii mari la stat. Aceste datorii se pare că împiedică preluarea societăţii de către Minprest. Directorul Gabriel Giorgi spune că decizia privind fuziunea trebuie cântărită foarte bine. Acesta consideră că procedura este una de durată.

Prefectul Alin Văcaru a reluat discuţiile privind fuziunea UEF Motru cu Minprest Serv, ambele societăţi aparţinând Complexului Energetic Oltenia. „Am încercat să vorbesc cu cei de la CEO, pentru că dumnealor cunosc cel mai bine Consiliul de Administraţie, ştiu foarte bine situaţia. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Petrescu, înainte de a pleca eu în concediu, s-a discutat să fie preluaţi de cei de la Minprest, dar şi acolo cu anumite condiţii. Minprestul nu-şi permite să ia şi să achite toate datoriile care sunt. Îmi susţin ideea şi anume că cea mai bună soluţie este să se unească Minprestul cu UEF Motru, pentru ca Oltenia să aibă o singură societate la care să fie acţionară. UEF prestează servicii ca şi cei de la Minprest, unele chiar identice”, a declarat Alin Văcaru.

Directorul Minprest nu ştie să fi existat discuţii recente despre fuziune. „În consiliul nostru de administraţie nu s-a discutat această problemă. Nu ştiu însă ce s-a discutat în Consiliul de Administraţie de la UEF. Decizia asta trebuie cântărită foarte bine şi intră strict în apanajul acţionarilor. Procedura este foarte stufoasă, fuziunea nu se poate de pe o zi pe alta, trebuie să vedem ce datorii are UEF. Din punctul meu de vedere, este exclus ca această fuziune să se facă într-o lună, două. În primul rând trebuie luat acceptul tuturor acţionarilor, iar apoi trebuie stabilită modalitatea de absorbţie”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: