CEO: Comisie paritară pe 3 septembrie

Comisia paritară din cadrul CE Oltenia, formată din membri ai administraţiei şi ai sindicatelor, a fost convocată pentru data de 3 septembrie, spun surse din companie. Sindicaliştii au lăsat nerezolvate, încă din iulie, două mari probleme: cota de cărbune şi adaosul lunar. Liderii cer de mai bine de o lună o şedinţă, însă concediile din perioada de vară au dus la amânarea acesteia până în septembrie.

Sindicaliştii cereau acordarea cotei de cărbune şi în bani, însă Directoratul a aprobat un Regulament prin care se dau două tichete a câte 5 tone de cărbune, dar nu echivalentul în bani. Potrivit unor surse, până la această oră au ridicat tichetele 4.000 de persoane. Tichetele trebuie depuse de salariaţi până la 31 august la compartimentul resurse umane din unitatea în care lucrează şi de unde urmează să ridice cărbunele până la data de 30 noiembrie. Dacă un salariat ridică mai mult de 10 tone, va plăti diferenţa la preţul de 74,94 lei/tonă fără TVA şi acciză, bani care vor fi reţinuţi din salariu. Transportul cărbunelui cade în sarcina salariatului, ceea ce înseamnă alţi bani din buzunarul angajaţilor. În plus, cei care primesc cota de cărbune vor plăti şi impozit la un venit de 50,86 lei pe tonă.

La şedinţa Comisiei Paritare se va insista pentru adaptarea acestui Regulament şi acordarea cotei de cărbune în bani pentru a benefica cât mai multe persoane. De asemenea, se va aborda subiectul adaosului lunar. Liderii vor o majorare de la 250 la 350 de lei, deşi, spun cei de la Federaţia Naţională Mine Energie, compania îşi permite să acorde o creştere de 200 de lei.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: