Foşti directori din minerit, chemaţi la IPJ în dosarul „Masa caldă“

Mai mulţi foşti directori din minerit au fost chemaţi, vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj pentru a primi rezultatul expertizei în dosarul „Masa caldă“. Este vorba despre un dosar deschis după un denunţ al Complexului Energetic Oltenia, compania acuzând anumiţi directori că au dat şi fotbaliştilor de la Minerul Motru din mâncarea minerilor. Prejudiciul este estimat la 2,8 milioane de lei pe perioada 2009-2013.

În dosarul „Masa caldă“ sunt vizaţi mai mulţi foşti şi actuali directori din zona Motru: Sorin Iovan - fost director Cariera Lupoaia, Florentin Gheorghescu - fost director Cariera Roşiuţa, Vasile Creţan - director adjunct Cariera Lupoaia, Vasile Râbu - fost director Mina Motru, Mircea Mezinca - fost director în cadrul SNLO, Nicolae Giuran şi Valentin Tatomir, foşti director ELCFU Motru, Constantin David- director la Cariera Roşiuţa, Ion Ghiga - director la Cariera Lupoaia şi Daniel Burlan- fost director SNLO. Pe lista se află şi Alexandru Ciorecan, directorul cantinei din Motru, cel care a avut contractul pentru acordarea mesei calde.

Hrănirea fotbaliştilor motreni, o cutumă

Poliţiştii gorjeni au estimat un prejudiciul de 2,8 milioane de lei cauzat de faptul că ar fi mâncat din mâncarea minerilor şi sportivii de la clubul din oraş. Suspecţii au cerut o expertiză care să vizeze doar mesele sportivilor, considerând că nu există prejudiciu deoarece nu s-a depăşit valoarea contractului de masă caldă. „Am venit să vedem raportul de expertiză. Mă aştept la o expertiză mai bună, că proaste am văzut destule“, a spus Alexandru Ciorecan. Aceştia au primit pe CD expertiza şi au termen 27 august pentru a depune obiecţiuni. Pe de altă parte, CEO, denunţător în acest caz, a luat în calcul recepţiile şi comenzile doar pe mesele minerilor, restul fiind considerat prejudiciu. 

Daniel Burlan, fostul director de la SNLO, a declarat că dacă el şi ceilalţi sunt vinovaţi atunci şi actuala conducere a CE Oltenia poartă o vină deoarece s-a mers pe aceeaşi procedură de servire a mesei. „Ni s-a adus la cunoştinţă suplimentul la expertiza mesei sportivilor. Din punctul meu de vedere nu cred că se pot stabili vinovaţi atâta timp cât procedura de servire mese a sportivilor a fost înainte de anul 2000. Dacă eu sunt vinovat, vinovaţi sunt şi cei care au venit după mine. Daniel Antonie şi alţii“, a declarat Burlan. „Sportivii mănâncă de 50 de ani la Motru. Mâncau din aceeaşi mâncare din ca care mâncau şi minerii“, a declarat şi Vasile Râbu, fost director la EMC Motru. La fel spune şi Ion Ghiga, director în zona Motru. „O cutumă moştenită de 40 de ani. Nu e nici un fel de delapidare“, a spus Ion Ghiga.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: