Datornicii la bugetul local pot pierde locul de parcare

Administraţia locală din Târgu Jiu a actualizat regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă de pe raza municipiului. Unul dintre criteriile de atribuire a unui loc de parcare este acela ca solicitanţii să nu înregistreze datorii la bugetul local.

Consilierii locali din Târgu Jiu au votat ieri regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice actualizat. Conform noilor prevederi, în parcările de reşedinţă se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor sau utilizatorilor unui autovehicul funcţional a cărui masă să nu depăşească 3.5 tone. Persoanele cu handicap grav sau accentuat cu domiciliul în imobilul arondat parcării, însoţitorii acestora sau persoanele care au în îngrijire persoane cu handicap vor avea prioritate la atribuirea unui loc de parcare şi va fi acordat gratuit.  De asemenea, în ordinea persoanelor prioritare mai urmează: cetăţenii care au domiciliul în zona sistematizată şi autoturism în proprietate, persoanele care au deţinut garaje în zona sistematizată, persoanele fizice care au domiciliul în zonă şi deţin autoturisme în folosinţă, persoanele fizice care nu au domiciliu dar deţin în proprietate un imobil  în zona sistematizată şi persoanele juridice  care deţin în proprietate  sau folosinţă apartamente sau spaţii comerciale în imobilul arondat parcării. În toate aceste cazuri condiţia este aceea de a nu înregistra datorii la bugetul local al municipiului Târgu Jiu. Mai beneficiază de un loc de parcare şi persoanele fizice sau juridice care fac dovada eşalonării datoriilor faţă de bugetul local, dar numai dacă mai sunt locuri disponibile.

Beneficiarul locului de parcare are obligaţia ca în termen de 10 zile lucrătoare de la data întocmirii procesului verbal de atribuire să se prezinte la primărie pentru ridicarea dovezii de atribuire a locului de parcare şi încheierii contractului, în caz contrar locul va fi declarat disponibil şi atribuit altui solicitant.

Contractul de parcare se încheie pe perioadă nedeterminată fiind modificat prin act adiţional în cazul în care intervin schimbări referitoare la clauzele contractuale. 

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: