Recrutare de muncitori cu taxă fără bon fiscal

Sute de gorjeni au mers ieri la muzeul din Târgu Jiu, nu pentru a-l vizita, ci pentru că aflaseră că este organizată o recrutare de forţă de muncă pentru Germania. Surprinzător, fiecare participant a fost taxat la intrare cu 10 lei, fără bon fiscal. Dacă firma de recrutare s-a ales cu câteva mii de lei în două ore, rămâne de văzut dacă gorjenii care au depus CV-uri vor avea parte de angajarea mult dorită. Locurile de muncă promise sunt pentru anul viitor în agricultură şi gastronomie.

Societatea So Jobs International din Sibiu a fost prezentă ieri la Muzeul Judeţean Târgu Jiu pentru a recruta gorjeni dispuşi să plece la muncă în străinătate. Reprezentanţii societăţii au precizat că au oferte de muncă din Germania,  iar scopul lor este acela de a plasa oameni pe job-urile respective fără niciun comision. Totul pare un vis frumos pentru gorjenii care caută cu disperare un loc de muncă. Însă, cei prezenţi ieri la Muzeul Judeţean au trebuit să achite o taxă de 10 lei pentru a putea intra în sală. Reprezentanţii firmei sibiene nu au eliberat însă nici bilet de intrare nici bon fiscal. „Este o taxă de 10 lei ca să plătim şi noi chiria, aici este chirie, aşa am perceput noi taxă de 10 lei peste tot, şi la Suceava unde am fost ultima dată. Avem casă de marcat, dar eliberăm bonurile la plecare”, a declarat Alexandra Ivan, asistent manager în cadrul So Jobs International. De menţionat ar fi faptul că Muzeul Judeţean Gorj percepe chirie pe sala respectivă în valoare de 80 de lei pe oră fără staţie şi 100 lei pe oră cu staţie inclusă. Tot de menţionat ar fi faptul că reprezentanţii firmei au declarat că la prezentare s-au înscris 250 de gorjeni însă numărul acestora s-a dovedit a fi mult mai mare. „Nu ne-am aşteptat să fie aşa de mulţi aici la Târgu Jiu. Iniţial s-au înscris 250 de persoane, dar aici s-au prezentat mult mai multe, nici la Suceava nu au fost aşa de multe. Noi urmează să mai mergem şi la Slatina, Bistriţa şi încă o dată la Suceava”, a adăugat Alexandra Ivan.

Gorjenii s-au înghesuit ieri să vadă oferta de muncă din străinătate. „Ni s-a spus să dăm zece lei, nu ne-a eliberat nimic, nici bilet de intrare. Caut un loc de muncă în străinătate ca lăcătuş pentru că aici mi s-a închis fabrica şi nu mai am ce face”, a spus Sorin Dobrescu, din Târgu Jiu.

Promisiuni pentru anul viitor

Potrivit So Jobs International, în momentul de faţă au de oferit peste 200 de locuri de muncă în agricultură şi gastronomie însă cu plecare din ţară de anul viitor. Cele mai multe locuri de muncă sunt ca bucătar, ospătar în restaurante din Germania şi vin la pachet cu masă şi cazare gratuită. „Salariile sunt între 1.000-1.500 de euro cu masă şi cazare gratuite în orice domeniu. Şeful meu este neamţ, nouă ne vin oferte de muncă în fiecare zi. Contractul se încheie la noi în ţară pe perioadă nedeterminată însă anul acesta nu vor mai fi plecări, doar din ianuarie anul viitor”, a adăugat asistentul manager.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: