Daune morale mai mici pentru Viorel Caragea

Fostul șef al Poliției Gorj, Viorel Caragea, a cerut daune de 100.000 de lei de la liberalul Vasile Popeangă, care l-a numit „milițian” într-o emisiune de radio, însă instanța nu a fost de acord cu suma solicitată.

Judecătoria Târgu Jiu a stabilit daune de 20 de mii de lei, dar sentința a fost atacată de cei doi. Suma a fost din nou redusă, fiind de 20 de ori mai mică decât cea solicitată inițial.

„Respinge apelul declarat de apelantul reclamant Caragea Viorel Salavador ca nefondat. Admite apelul declarat de apelantul pârât Popeangă Vasile. Schimbă sentinţa în parte în sensul că obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli de daune morale. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”, a stabilit Tribunalul Gorj pe 21 septembrie.

Caragea spunea că, atunci când sentința va deveni definitivă, va dona banii unei „case de copii”.
„O să donez banii la DGASPC, să îl execute ei, să îi pună poprire pe pensie, dacă nu vrea să plătească”, declara Viorel Caragea.

Fostul comandant al IPJ Gorj s-a judecat și cu primărița Sectorului 1 București, Clotilde Armand, dar a pierdut procesul în care cerea daune de 100.000 de euro.

Vizualizări: 8,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: