Daune morale obținute de un jurnalist din Gorj

O instituție din Gorj a fost obligată de instanță la plata a 5.000 de lei daune morale pentru că a refuzat să-i furnizeze jurnalistului Claudiu Matei informații de interes public.


Jurnalistul care s-a aplecat asupra problemelor de la Serviciul de Ambulanță Gorj voia să afle dacă instituția a demarat cercetarea disciplinară a medicului Traian Claudiu Constantinescu ca urmare a verificărilor făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Medicul, devenit între timp manager interimar, a ignorat solicitarea reprezentatului mass-media, așa că Matei s-a adresat justiției.


„Admite în parte plângerea. Obligă instituția pârâtă Serviciul de Ambulanță Județean Gorj să furnizeze reclamantului următoarele informații solicitate prin cererea din 13.05.2021: - dacă Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a declanșat sau nu cercetarea disciplinară a medicului Traian Claudiu Constantinescu, urmare a măsurii propusă prin Raportul de inspecție nr. 1743942 din 18.03.2021 al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; - în cazul în care Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a declanșat o astfel de cercetare disciplinară, care era rezultatul acesteia la data de 13.05.2021. Obligă instituția pârâtă Serviciul de Ambulanță Județean Gorj să plătească reclamantului daune morale în cuantum de 5.000 lei”, se arată în sentința de marți a Tribunalului Gorj.


Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs. Deşi au trecut 20 ani de la adoptarea legii privind liberul acces la informaţii de interes public, autoritățile publice locale încă au carențe serioase în ceea ce privește transparența și comunicarea de informaţii, la cerere sau din oficiu.

Vizualizări: 3,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: