Condamnare desființată! Procesul unui primar de Gorj, reluat de la zero

Dosarul în care primarul comunei Peștișani a fost condamnat pentru fals intelectual se va rejudeca de la zero, au decis, marți, magistrații Curții de Apel Craiova.

Instanța a admis atât apelul procurorilor, cât și pe cel al inculpaților. „Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu şi de inculpaţii Vintilescu Augustin Costinel şi Pigui Cosmin. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 143/28.01.2020 pronunţată de Judecătoria Tg. Jiu şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Judecătoria Tg. Jiu. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta sentinței.

Primarul Cosmin Pigui a fost condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în declaraţii, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În dosar a mai fost condamnat și șoferul primăriei, care și-ar fi asumat un accident făcut de primar cu mașina instituției.

Costinel Augustin Vintilescu a fost condamnat la 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii și 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals intelectual. Și în acest caz a fost amânată executarea pedepsei, termenul de supraveghere fiind de 2 ani.

Sentința a fost atacată cu apel mai întâi de către procurori, iar ulterior de cei doi inculpați, care au solicitat anularea condamnării.

Vizualizări: 3,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: