David (Roșiuța): Avem probleme de mediu, cu depozitul de cărbune

Se fac planuri deja la Complexul Energetic Oltenia pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon pentru anul 2019. Compania ar putea accesa sume importante din Fondul Național de Investiții, anunță directorul Carierei Roșiuța, unde problemele sunt multe la capitolul „mediu”.

„În 2018, am reușit să achiziționăm certificatele de dioxid de carbon. Problema este acum pentru 2019. Din câte am înțeles, Complexul Energetic Oltenia ar putea să acceseze cel puțin 100 de milioane de euro prin Fondul Național de Investiții și Fondul de Mediu”, a explicat, la TV Sud, Constantin David, directorul Carierei Roșiuța.

Acesta a vorbit și de problemele apărute la cariera pe care o conduce. Praful de cărbune și zgomotul îi afectează pe localnicii din apropiere. „Înainte de `90, România avea vreo Lege a Mediului, avea ceva? Venea Ceaușescu, aici se amplasează cariera X, acolo Y. Nu se ținea cont de problemele de mediu, de sate, atunci era important cărbunele, energia și industria și acum încep să apară problemele. De exemplu, la Roșiuța, avem probleme cu conformarea de mediu, cu depozitul de cărbune. Oamenii din zonă sunt afectați de praf, de pulberea care iese din exploatarea cărbunelui. Și zgomotul este un factor de mediu de care trebuie să ținem cont”, a încheiat Constantin David.

Vizualizări: 1,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: