David: Degeaba am investit în termocentrale dacă nu avem cărbune

Complexul Energetic Oltenia și-a programat, în 2019, investiții de circa 600 de milioane de lei. Cei mai mulți bani vor merge în cariere, acolo unde nu s-a mai investit de ani buni, atenția managerilor îndreptându-se în ultima vreme doar spre termocentrale. Fără cărbune de calitate și utilaje noi, și activitatea termocentralelor ar putea avea de suferit.

60% din banii destinați investițiilor pentru acest an vor fi direcționați spre carierele de cărbune. Este nevoie urgentă de retehnologizări pentru că utilajele sunt vechi de zeci de ani și cedează tot mai des.

Constantin David, directorul Carierei Roșiuța, a explicat, la TV Sud, că degeaba se investesc mulți bani în termocentrale, dacă nu ajunge la ele și cărbune de calitate. „Complexul Energetic Oltenia a reușit să aloce, în acest an, cea mai mare sumă bugetată pentru investiții. Având în vedere problemele apărute în zona minieră și ținând cont de faptul că investițiile s-au axat cel mai mult pe termocentrale, la ora actuală balanța înclină undeva între 60% minerit, 40% pentru energie, pentru că și-au dat seama că degeaba au investit în termocentrale și energie dacă nu avem cărbune și nu putem să alimentăm aceste termocentrale cu cărbune de calitate”, a spus David. (M.M.)

Vizualizări: 3,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: