Vișan, promisiuni pentru o schemă de sprijin la CE Oltenia

Se caută soluţii pentru ca producătorul de energie din Gorj să fie sprijinit în plata certificatelor de dioxid de carbon. Pentru plata certificatelor aferente producţiei de anul trecut, Complexul Energetic Oltenia s-a împrumutat 500 de milioane de lei. De anul viitor, se încearcă acordarea unui ajutor din partea statului.

„Legat de problema certificatelor de CO2, CEO avea obligaţia de conformare pentru 2018, lucru care s-a realizat prin credit. Măsura este îndeplinită în totalitate. Pentru anul 2019, e clar că trebuie să avem o analiză vizavi de puterea financiară a Complexului şi garanţiile pe care le mai poate acorda în acest sens. Săptămâna viitoare, ne întâlnim cu Transelectrica, Consiliul Concurenţei şi ANRE pentru identificarea unei scheme de sprijin care să acopere diferenţa între certificatele care vor fi internalizate de piaţa de energie, prin modul de funcţionare a pieţei, şi diferenţa să o ducem, să o notificăm Comisiei Europene”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan.

Acesta a făcut parte dintr-o delegație mai largă a guvernului, condusă de premierul Dăncilă, care a fost sâmbătă la termocentrala din Rovinari. (A.A.)

Vizualizări: 2,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: