Davidoiu rămâne în cărţi în sistemul energetic

Face cum face şi reuşeşte să cadă în picioare de fiecare dată, că doar nu degeaba se lăuda că este „omul serviciilor secrete şi al masonilor” atunci când era în fruntea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. Este vorba de Eugen Davidoiu, numit, de curând, în Consiliul de Administraţie de la Electrica Serv SA.

Dacă alţi foşti directori generali din minerit şi energie, care au condus mult mai bine şi în vremuri mult mai grele destinele minerilor, acum sunt simpli ingineri la Peşteana, unde pare să fie un fel de „batalion disciplinar” al CE Oltenia, fostului „general” Eugen Davidoiu soarta i-a surâs din nou. El a fost numit, de curând, în Consiliul de Administraţie de la Electrica Serv SA, o societate care aparţine de Electrica, preşedinte al CA-ului fiind Adrian Gheorghe Marin, fost reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Hidroelectrica la începutul anului trecut.

Decizia de numire a lui Davidoiu în funcţia respectivă a fost aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor de la Electrica, hârtia fiind semnată de Silvia Bianca Niţă, care, deşi are acelaşi nume cu al ministrului energiei, Constantin Niţă, nu are legătură cu social-democratul, ci mai degrabă cu… Adrian Videanu, pe care l-a însoţit şi pe la Primăria Bucureşti, dar şi pe la ministerul Economiei, unde a ajuns până în postul de director general adjunct. Silvia Bianca Niţă a avut astfel suficient timp să-l cunoască pe fostul şef al SNLO, care anul trecut era director pe la Termoelectrica, o companie a statului care, între timp, a intrat în insolvenţă, dar care, înainte de acest episod, a cesionat şi ea creanţe către faimoasa Best Recuperare Creanţe SRL, firmă care a avut câştiguri fabuloase prin astfel de creanţe şi la SNLO în perioada în care Davidoiu era director general.

Un alt reprezentant al statului în AGA de la Electrica Serv SA este, alături de Silvia Bianca Niţă, şi Andra Luminiţa Răduică, aceasta fiind şi membru în AGA de la Transgaz, unde a ajuns pentru că este expert la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie – Direcţia Administrare, Participaţii, Mandate, - Compartimentul Energetic şi Resurse Minerale. În acelaşi timp, Răduică este şi membru în Consiliul de Administraţie la Oil Terminal SA Constanţa, Davidoiu putând fi mândru că face parte dintr-o echipă desemnată de cele două doamne atât de mult implicate în gestionarea sistemului energetic românesc!

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: