Daviţoiu merge la Bucureşti să afle dacă mai este pedelist

Nicolae Daviţoiu joacă ultima carte din mânecă pentru a rămâne în cadrul PDL Gorj. Acesta va merge săptămâna viitoare la liderii partidului din capitală, pentru a vedea dacă va mai fi şi de aici înainte pedelist. Situaţia rămâne neclarificată şi pentru Ion Bârcă, primarul din Turburea, care nu se mai consideră democrat-liberal, dar şefii organizaţiei judeţene nu se grăbesc să-l excludă din partid.

Consilierul local din Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, va merge săptămâna viitoare în capitală pentru a discuta cu şefii partidului despre excluderea sa din PDL. Acesta spune că, deşi contestaţia a fost depusă la Bucureşti la sfârşitul anului trecut, nici până acum nu a primit un răspuns. Ca atare, va merge personal la ei pentru a afla dacă mai este sau nu pedelist. „Am făcut contestaţia, dar nu a venit deocamdată niciun răspuns. Nu ştiu nici eu ce se va întâmpla. Un răspuns coerent voi putea da miercurea viitoare, pentru că merg la Bucureşti, voi discuta cu mai-marii partidului. Văd şi eu pe cine găsesc”, a spus Nicolae Daviţoiu.

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că va înştiinţa consiliul local despre faptul că Daviţoiu a pierdut susţinerea politică, dar după rezolvarea contestaţiei, dacă va mai fi cazul. „A făcut o contestaţie la comisia judeţeană, i-a fost respinsă şi trebuie să trimitem adresă la primărie că nu mai este membrul nostru de partid. O să mă interesez la Bucureşti, să văd dacă a făcut contestaţie, dacă nu, cu prima ocazie o să fac adresa”, a spus Dan Vâlceanu.   

Vâlceanu: Nu fac eforturi pentru Bârcă  

Pe de altă parte, primarul din Turburea, Ion Bârcă, spune că nu se mai consideră pedelist, chiar dacă nu a fost exclus din partid şi că va continua să sprijine USL în campaniile viitoare. „Cu PDL nu mai am ce discuta. Eu mă consider exclus de acolo. Am înţeles că mă vor exclude, să mă excludă odată. Mi-au exclus prietenii şi familia din organizaţia de la Turburea. În alegerile europarlamentare o să ajut pe cine m-a ajutat, pe cei de la USL. Cei care au fost alături de mine nu mai sunt în PDL, Cosmin Popescu, domnul Romanescu, Liviu Andrei”, a spus Ion Bârcă.

Dan Vâlceanu spune despre Ion Bârcă şi Nicolae Davoiu că sunt „probleme secundare” pentru partid. „Din punctul de vedere al activităţii de partid, Bârcă nu mai e la noi la partid. În momentul în care s-a pus pe afiş cu USL şi a declarat că nu mai vrea, mai există doar situaţia legată de problema că nu vrea să-şi piardă mandatul. Probabil îl vom exclude. Avem alegeri peste trei luni şi nu mă apuc să fac un efort să chem consiliul de coordonare la Turburea special pentru Bârcă”, a mai spus preşedintele PDL Gorj.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: