Călinoiu, supărat că Dian Popescu se ia de patronii de presă

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a supărat liderii PSD din Gorj cu o declaraţie privind finanţarea unei părţi a presei. Popescu a declarat la Tele 3 că USL a cumpărat televiziuni care sunt vasale şi care sunt plătite din bani publici pentru a susţine punctul de vedere al unor politicieni. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că ceea ce a spus Dian Popescu nu este adevărat şi că liderul PNL ar trebui să-şi bage minţile în cap. În acelaşi timp, un alt lider PSD, Florin Cârciumaru, cere mai multe detalii.

“Am cumpărat ziare, am cumpărat televiziuni, acele televiziuni ne sunt vasale, dau numai o direcție, te scot în față, te fac Făt Frumos, dau în ceilalți cu tot felul de minciuni, tot felul de aberații (…) Noi ne ocupăm și consumăm bani și resurse din bugetul statului, pentru a plăti niște posturi de televiziune în județul Gorj… Cândva va trebui cineva să deconteze aceste lucruri! Sunt deja toate datele, se știe câte contracte se dau pentru a ne face Făt Frumos la televizor. Nu, omul se satură, se uită la televizor, dar nu-l mai poți prosti! (…) Asta se-ntâmplă în județul Gorj, în acest moment. Văd că nu mai au limite, văd că nu se opresc“, aceasta este declaraţia cu care liberalul Dian Popescu a surprins opinia publică.

Călinoiu spune că nu bagă bani în presă

A venit şi replica lui Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj. El spune că ceea ce spune liderul liberal nu este adevărat. „Nu sunt surprins, nu mă deranjează că nu e adevăr. Dian Popescu nu este luat în calcul nici de gorjeni. (...) Dian Popescu, de fiecare dată, are vedenii. Mai bine s-ar ocupa de o treabă serioasă la nivelul judeţului Gorj, dar nu are cum să facă acest lucru deoarece el este un exemplu negativ pentru gorjeni, prin atitudinea faţă de gorjeni, prin activitatea pe care o desfăşoară. Mă lasă rece“, a declarat Călinoiu.

Acesta îl sfătuieşte pe Dian Popescu să-şi bage minţile în cap. „Dian Popescu nu are nicio legătură cu USL, să fie foarte clar. Fiindcă este o persoană care nu contribuie la ceea s-a asumat prin proiectul politic. El vrea să lovească pe alţii. Nu are prieteni nici în partid. (...) Stă în spatele unor lucruri rele, negative, am văzut şi pe posturile naţionale, să-şi bage minţile în cap“, a declarat acesta la un post local de radio. Călinoiu are şi o explicaţie pentru declaraţia lui Dian Popescu. „Am înţeles că nu-i mai merg nici afacerile şi probabil este într-o stare de disperare“.

Cârciumaru vrea mai direct

Declaraţia lui Dian Popescu a fost preluată de mai multe publicaţii şi televiziuni de la nivel naţional. Primarul Florin Cârciumaru spune că nu este de acord cu Dian Popescu şi îi cere să dea mai multe detalii. Până atunci, Cârciumaru spune că primăria are o relaţie bună cu toată presa. „Să spună direct la cine se referă. Instituţia pe care o coordonez are o relaţie de colaborare cu toată mass-media, pentru că aşa este normal“, a declarat preşedintele PSD Gorj.

Un alt lider PSD, Ciprian Florescu, afirmă că banul public este cheltuit cum trebuie şi nu pentru emisiuni laudative. „În nici un caz banul public nu se duce spre emisiuni laudative la adresa liderilor PSD sau PNL pentru că aţi vorbit de USL. Banul public este cheltuit aşa cum trebuie“, a spus acesta la un post local de radio, fiind sigur că informaţia va fi demontată chiar de Dian Popescu.

„Dian Popescu este un politruc iresponsabil, doar cu interese de grup”.

Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: