Bătălie mare între pesedişti pe locul vacant de senator

Locul rămas liber după promovarea lui Toni Greblă la Curtea Constituţională a stârnit interes în rândurile pesediştilor gorjeni. Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, Alecu Drăgoi, Ciprian Florescu, Elvira Şarapatin, Andrei Maioreanu, Nelu Pavel, Bebe Ionică, Ion Ciocea sunt numele vehiculate până în prezent pentru această funcţie. Deocamdată, la sediul PSD Gorj au fost depuse doar două solicitări oficiale în acest sens, din partea lui Alecu Drăgoi şi Nelu Pavel.

Conducerea PSD Gorj nu pare să ia prea mult în calcul aceste două solicitări, asta pentru că prioritare sunt procedurile interne. Asta însemnând fel de fel de consultări, atât în interiorul organizaţiei cât şi cu cetăţenii din colegiul respectiv. “Aceste hârtii, chiar dacă nu sunt prevăzute de procedurile statutare pentru a se arăta intenţia de a candida la o funcţie, personal le consider o oficializare a doleanţelor domniilor lor. Procedurile sunt cu totul şi cu totul altele. Întâi de toate, trebuie să luăm în calcul procedurile interne, vor fi consultaţi primarii, preşedinţii de organizaţii de pe Colegiul nr.2, va exista un vot, cel mai probabil în biroul permanent judeţean, este importantă şi amprenta liderilor de la centru şi, aşa cum facem aşa de fiecare dată, cum este indicat înainte de orice exerciţiu electoral, probabil vom organiza şi un sondaj de opinie, un studiu sociologic, care să arate cine este cel mai bine poziţionat în simpatia electoratului”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj.

Ion Călinoiu, dat ca posibil candidat

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este văzut mai de toţi pesediştii ca potenţialul candidat pentru postul de senator. În ultima perioadă, această ideea a prins contur tot mai mult şi nu puţini dintre cei menţionaţi mai sus sunt dispuşi să renunţe la ideea de a intra în competiţie pentru a-i ceda locul preşedintelui executiv al PSD Gorj. Chiar şi aşa, Ion Călinoiu a declarat că nu vizează postul de senator, la fel ca şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. “Eu trebuie să-mi duc mandatul de preşedinte la bun sfârşit”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.  „Nu candidez”, a spus şi Cârciumaru, dar pesediştii nu-i cred pe cei doi lideri care exclud candidatura.

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, este un posibil candidat. „Încă nu m-am gândit, pentru că nu s-a stabilit dacă vor fi sau nu alegeri. Eu nu sunt omul care zice aș vrea, dar dacă partidul va considera că sunt cel care poate aduce un plus partidului, mă gândesc la candidatură. Eu am un mandat de patru ani, am un portofoliu de proiecte și încerc să realizeze tot ce mi-am propus”, a precizat Ion Ciocea.

Maioreanu aşteaptă anunţul

Şi numele lui Andrei Maioreanu, consilier PSD, s-a vehiculat că s-ar număra printre cei care îşi doresc postul de senator. “Poziţia mea este foarte clară, mai întâi aşteptăm hotărârea de Guvern din care să rezulte foarte clar data la care vor avea loc alegerile parţiale. Atunci putem să discutăm despre candidaturi, despre opţiuni”, a declarat Andrei Maioreanu.

Elvira Şarapatin a declarat că este motivată să ocupe acest post şi că se bucură de susţinerea organizaţiilor de femei. “Iau în calcul o candidatură pentru că am primit multe telefoane din judeţ”, a spus aceasta.

Dacă iniţial Ciprian Florescu a spus că vrea să-şi continue mandatul, ulterior a revenit cu altă declaraţie spunând că “Dacă partidul mi-o va cere, voi candida la Senat”.

Bebe Ionică, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor, este ultimul nume vehiculat pentru Colegiul 2 Senat. Acesta ne comunicat că nu exclude această variantă, dacă conducerea partidului i-o va cere, însă preferă mai mult actualul post.Dacă dânşii spun că ar fi mai bună şi pentru partid şi pentru mine, candidez. Mi-ar părea rău să fie opţiunea mea”, a comentat Bebe Ionică.  

ALEGERI

Cel mai probabil, aceste alegeri parţiale vor fi organizate după alegerile europarlamentare. Acest tur de scrutin trebuie să fie organizat independent. Până atunci, cel mai probabil, lista cu doritori din rândul pesediştilor care vor să ocupe fotoliul lăsat liber de Toni Greblă va fi şi mai mare. 

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: