Primarii, avertizaţi să nu aibă aşteptări mari de la bugetul pe 2014

Consiliul Judeţean Gorj împreună cu Instituţia Prefectului şi cu şefii instituţiilor publice au organizat, ieri, o întâlnire cu primarii şi secretarii de primării. Şedinţa a fost preliminară celei care vizează repartizarea bugetului judeţului. Ion Călinoiu i-a avertizat pe edilii locali de faptul că banii pe care îi vor primi nu reprezintă decât o mică parte din fondurile de care primăriile au nevoie.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, le-a cerut primarilor să se mobilizeze în vederea atragerii fondurilor europene dându-le de înţeles să nu aibă aşteptări prea mari de la bugetul pe 2014. Totodată, le-a ţinut o lecţie de dirigenţie recomandându-le să fie disciplinaţi şi să dea dovadă de respect. „Bugetul reprezintă o parte foarte mică în susţinerea activităţilor de dezvoltare economico-socială a localităţilor şi toate programele pe care le avem la nivelul fiecărei autorităţi responsabile trebuiesc puse cap la cap şi să vorbim despre valorificare tuturor resurselor, cea mai importantă resursa umană. Să spunem stop risipei şi să ne pregătim prin programe concrete. Este nevoie să colaborăm şi conştientizăm că nu vom reuşi să trecem cu bine anul 2014 fără o strategie, fără disciplină şi respect”, a spus Ion Călinoiu la începutul discursului său.

Primarii nu fac gălăgie

O astfel de predică din partea şefului judeţului i-a înmuiat pe primarii gorjeni care până acum se plângeau de lipsa banilor. Primarul de la Turcineşti spune că are cheltuieli mari, dar va reuşi să se descurce. „Am fost anunţat de la contabilitate că sunt cheltuieli mai mari din cauză că s-a majorat salariul minim pe economie, dar sper să ne descurcăm, vom lua dintr-o parte şi vom da în partea cealaltă”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Deşi ar avea nevoie de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi, primarul de la Baia de Fier spune că s-ar mulţumi şi cu jumătate din sumă. „Sper ca anul 2014 să fie un an de bun augur, lucrurile să meargă mult mai bine. Anul 2013 a fost unul de sacrificiu pentru toată lumea. Aşteptările sunt foarte mari, mai ales că în 2013 nu am făcut mare lucru. Am nevoie de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi numai pentru reţeaua de alimentare cu apă şi canal, plus vreo 38 de miliarde pentru infrastructură. Mi-aş dori să-i primesc pe toţi, dacă nu măcar jumătate”, a precizat Dumitru Turbăceanu.

La rândul său, primarul Florin Cârciumaru spune că nu se bazează pe banii ce urmează să-i primească de la Consiliul Judeţean. „Am aşteptări mari de la anul 2014. Rămâne de văzut ce posibilităţi are Consiliul Judeţean. În cazul meu, nu m-am bazat niciodată pe banii pe care-i primesc de la Consiliul Judeţean. Spre deosebire de alte primării, Primăria Târgu Jiu are şi alte posibilităţi”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu.   

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: