Daviţoiu: O parte din PNL este înclinată spre PSD

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, crede că doar o alianţă a partidelor de dreapta i-ar putea asigura preşedintelui Iohannis un nou mandat. Daviţoiu crede că ar colabora bine cu Partidul Naţional Liberal în Gorj, în ciuda unor divergenţe din trecut. Daviţoiu a spus într-un interviu la Radio Infinit că o parte din PNL este înclinată spre PSD şi s-a văzut asta în voturile date de consilierii liberali în Consiliul Judeţean Gorj şi în Consiliul Local Târgu Jiu.

Reporter: Domnul preşedinte Băsescu vorbea la congres de o unificare a dreptei. Urmează o fuziune a PMP cu PNL?

Nicolae Daviţoiu: Nu cred că urmează o fuziune. Mai degrabă o alianţă cu toate forţele de dreapta la viitoarele alegeri. Adică la cele europarlamentare şi cele prezidenţiale. Fără un sprijin larg, este greu de crezut că preşedintele Iohannis va fi reales doar cu sprijinul Partidului Naţional Liberal. Şi la alegerile precedente, Partidul Mişcarea Populară l-a sprijinul pe preşedintele Iohannis în turul al doilea.

Rep.: S-au purtat până acum discuţii cu liberalii pentru o alianţă la viitoarele alegeri?

N.D.: Momentan nu, dar este destul timp în toamnă să fie purtate astfel de discuţii. Numai cu o alianţă de centru-dreapta se poate ajunge la înfrângerea celor de la PSD şi ALDE, ca să nu mai fie la guvernare din 2020. Alianţa trebuie făcută înainte de alegerile europarlamentare.

Rep.: Cum credeţi că ar funcţiona o astfel de alianţă la Gorj?

N.D.: Nu cred că ar fi impedimente, pentru că noi la Gorj am sprijinit PNL în multe acţiuni pe care le-a întreprins şi mă refer în special la municipiul Târgu Jiu. De fiecare dată am votat cu Partidul Naţional Liberal, deşi o parte din PNL la nivel de municipiu este înclinată mai mult către PSD sau mai bine zis către interesele lor de grup sau personale. Dar, lăsând la o parte aceste mici incoerenţe ale Partidului Naţional Liberal, noi de fiecare dată l-am sprijinit în municipiul Târgu Jiu pe primarul Marcel Romanescu.

Rep.: Dar de ce spuneţi că o parte din PNL, la nivel de municipiu, la nivel de judeţ, este înclinată spre PSD?

N.D.: Din modul cum s-a desfăşurat în câteva rânduri votul în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: