Cu ce se laudă Romanescu după primul an de mandat

Au trecut doi ani de la alegerile locale din 2016 şi un an de la alegerile parţiale din Târgu Jiu. Întrebat ce a făcut în primul an de mandat, prima remarcă a lui Marcel Romanescu a fost „ce repede a trecut timpul”. Pentru următorii doi ani promite transparenţă, libertate de exprimare şi investiţii.

Reporter: A trecut un an de când sunteţi primar...

Marcel Romanescu: Incredibil ce repede a trecut timpul.

Reporter: Ce puteţi spune despre acest prim an?

M.R.: A fost un an dificil, un an cu proiecte pe care le-am realizat, dar şi cu proiecte pentru anii următori.

Reporter: Ce aţi trece la capitolul nereuşite?

M.R.: Nu vorbesc despre nereuşite, mai degrabă de nişte limitări impuse de buget. Dacă aş fi avut un buget pentru toate lucrurile pe care mi le-am pus în gând, astăzi vorbeam despre mult mai multe lucruri. Întotdeauna într-o instituţie publică trebuie să îţi pregăteşti proiecte în funcţie de bugetul pe care îl ai la dispoziţie.

Reporter: Credeţi că târgujienii aşteptau mai mult?

M.R.: Aşteptările sunt foarte mari. Este clar că după 18 ani, cetăţenii care mi-au dat un număr mare de voturi se aşteptau şi la alte lucruri. Este totuşi un an. În 2017 am lucrat pe un buget care fusese deja adoptat, doar în ultima jumătate de an lucrez pe bugetul făcut de mine.

Reporter: Am mai rămas doi ani, ce le promiteţi târgujienilor?

M.R.: Că mă voi ţine de cuvânt. Promit transparenţă totală, astăzi şedinţele de consiliu sunt transmise de două televiziuni, nu una. Libertate totală de exprimare şi a consilierilor, şi pentru presă. Pe de altă parte, investiţiile. Am spus de la început că voi face investiţii care să rămână mulţi ani şi după terminarea mandatului. Aici mă refer la investiţiile în infrastructură. Nu voi intra la investiţii pe străzi decât în măsura în care străzile respective au şi utilităţile necesare. Nu ar fi normal ca eu să reabilitez străzi, apoi să vină cei de la gaze sau de la Aparegio să le spargă.

Reporter: Cu ce credeţi că vă veţi lăuda la final de mandat?

M.R.: Sunt multe. În primul rând, partea de investiţii. Sunt convins că vor fi mult mai multe cartiere care vor avea canalizare nouă. Nu poţi rezolva problema subsolurilor de la blocuri dacă nu rezolvi problema de canalizare. Am avut o discuţie cu directorii din aparatul primarului şi zonele pe care le-am introdus acum, Teilor, Plopilor şi Microcolonie, erau zone care erau cu adevărat afectate. Le-am introdus pe programul de investiţii din acest an.

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: