DD vs. maşinăria PSD

Dan Diaconescu nu ştie în ce s-a băgat când a venit să candideze la Gorj. Şi nu oriunde, ci în colegiul lui Victor Ponta. Oare ştie Dan Diaconescu că nu cu Victor Ponta se va bate în aceste alegeri?

DD va avea ca adversar o maşinărie de partid extrem de bine pusă la punct, o maşinărie care a acaparat aproape tot ce înseamnă „stat” la nivelul judeţului Gorj. O maşinărie care în fiecare campanie a controlat tot. Nici un afiş care nu avea pe el feţele lui Cârciumaru sau Călinoiu nu a putut fi pus pe vreun chioşc. „Ne-au ameninţat că ne trimit controale”, se scuzau chioşcarii.

Primele semne ale represiunii au apărut de ieri, când pentru PP-DD a fost imposibil de închiriat o sală în centrul municipiului. „Avem contract cu PSD”, se scuzau proprietarii. Un fel subtil de a spune: am fost ameninţaţi. Măcar dacă ar fi fost cumpăraţi.

Poliţia locală, chiar şi fără Ion Tudor, sau poate că acesta va reveni la Gorj, va fi ca şi la alte alegeri un instrument de fugărit adversarii politici ai PSD. Va urma o lună în care vom vedea poliţişti locali la fiecare colţ de stradă, păzind pe cei care rup afişele adversarilor lui Ponta.

Dan Diaconescu se lăuda aseară la OTV că vine în Gorj cu un staff de o sută de persoane, că vrea să închirieze o vilă în centrul oraşului, unde să facă sediu de campanie, să dea câte un spectacol în fiecare zi, să aibă cel mai bun afişaj etc. O să fie dezamăgit. Toate spaţiile bune de afişaj sunt deja date. Cele amplasate în spaţiul public. Iar cu firmele private, mă îndoiesc că va avea mare succes. DD vine şi pleacă, noi rămânem cu ăştia pe cap, spunea ieri un mic patron de Târgu Jiu.

Din păcate da, rămânem cu ăştia pe cap, dacă sondajele de acum se vor adeveri în alegerile din 9 decembrie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: