De ce atâta isterie după sesizarea lui Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a sesizat procurorii în legătură cu un posibil act de trădare al premierului Viorica Dăncilă. Nu este chiar un fapt banal, dar nici nu ar fi ţinut prima pagină mai mult de o zi, dacă PSD nu s-ar fi isterizat. Au început prin a da comunicate, întrebându-se cui i se mai da foc pentru a obţine demisia lui Dăncilă, făcând aluzie la incendiul de la Colectiv, în urma căruia a demisionat Ponta. O mizerie, să invoci la acest mod un eveniment trist, în care au murit zeci de tineri români.

PSD nu s-a oprit aici, a urmat un adevărat cor al femeilor din partid, care se solidarizează cu Viorica Dăncilă, sugerând că aceasta este atacată pentru că este femeie. În fine, PSD a ameninţat din nou cu mitingul de un milion de oameni, cu care a tot ameninţat de un an încoace, dar probabil le este greu să facă rost de atâtea porţii de mici şi bere.

Aliaţii din umbră ai PSD, unii dintre ei cu carnet de la PNL, au sărit şi ei cu bocancii pe Orban. Băsescu cel mai tare dintre toţi, dar nu a fost singurul. Unele televiziuni de ştiri au dedicat ore în şir lui Orban, reluând tot felul de episoade din viaţa lui.

Ce aveţi oameni buni, ce scrie în plângerea aia penală de aţi sărit aşa? Care sunt informaţiile care nu ar trebui să ajungă la procuror? Nu, nu este vorba de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. A spus-o preşedintele României, cu subiect şi predicat: „Mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procurorii. E o decizie pe care o voi lua eu”.

Alte comentarii nu a mai vrut să facă Iohannis, dar nici nu mai este nevoie. Deja presa din Israel a scris de nişte înţelegeri făcute de Dragnea acolo, referitoare la contracte care au legătură cu industria de apărare. „Follow the money”, cum ar spune americanii. Asta trebuie să urmărească procurorii români. Să vadă ce bani se vehiculează în înţelegerile făcute de Dragnea în Israel.

Liviu Dragnea apare tot mai des în faţa camerelor de luat vederi, încercând să acrediteze ideea că cei care au ceva de comentat cu privire la înţelegerile făcute de el în Israel sunt antisemiţi. Cred că evreii şi nu numai ar trebui să fie deranjaţi de astfel de atitudini, care duc în derizoriu un subiect sensibil. A fi împotriva unor afaceri secrete şi dubioase nu are nici legătură cu antisemitismul.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: