Pandurii - boală lungă, moarte sigură

Pandurii Târgu Jiu are toate şansele să devină istorie. Clubul este prins între tot felul de interese care nu au legătură cu fotbalul. Cei care reprezintă acţionarii în Adunarea Generală nu se înţeleg între ei, nu se înţeleg cu administratorul special, astfel că nimeni nu se implică pentru salvarea clubului.

Dacă ar exista preocupare, probabil că ar exista şi soluţii de salvare a clubului Pandurii. Clubul are în prezent cinci asociaţi: CE Oltenia - reprezentat de Sorin Boza, Artego - reprezentat de Viorel David, Consiliul Judeţean Gorj - reprezentat de Cosmin Popescu, Primăria Târgu Jiu - reprezentată de Marcel Romanescu şi Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, unde nu este clar dacă preşedinte este Marin Condescu sau Dumitru Pîrvulescu. În acte ar fi Marin Condescu, deşi în fapt a fost ales Pîrvulescu, dar documentele de la alegeri nu au fost depuse la tribunal.

Condescu este cel mai implicat pentru că este şi creditor al clubului, de la care are de recuperat în jur de un milion de euro. Că de dragul echipei pe care a condus-o cândva, că în speranţa de a-şi recupera banii, cert este că Marin Condescu este singurul care încearcă să menţină Pandurii în viaţă, inclusiv cu bani din propriul buzunar.

Patru dintre acţionari au cerut convocarea AGA pentru a schimba administratorul special, pe Marin Golea, perceput ca fiind omul lui Condescu. Golea a dat în judecată acţionarii şi le cere milioane de euro, sume la care s-ar fi angajat în trecut că le aduc la club, dar pe care nu le-au dat. Nu ştiu ce şanse are acest demers, care dintr-un anumit punct de vedere este nedrept faţă de acţionari. Faţă de CE Oltenia este nedrept, pentru că societatea a dat zeci de milioane de euro la Pandurii atunci când a dus-o bine, faţă de Artego pentru că firma privată a ajutat de multe ori echipa şi uneori a semnat acordurile de finanţare doar pentru că fără ele Pandurii nu ar fi obţinut licenţa. Condescu ştie asta şi se face că uită.

Pe de altă parte, gestul celorlalţi patru acţionari este greu de înţeles. Echipa este şi aşa într-o situaţie dificilă, nu era momentul acum ca jucătorii să fie bulversaţi cu tot felul de schimbări. Şi aşa au jucat luni bune fără salarii, în baza unor promisiuni, iar o schimbare acum ar ridica semne de întrebare. Mai sunt câteva etape, Pandurii are o şansă reală de a rămâne în Liga a II-a şi echipa are nevoie măcar de linişte, dacă nu de ajutor.

Sorin Boza, Viorel David, Cosmin Popescu şi Marcel Romanescu nu au nicio vină pentru faptul că Pandurii a ajuns în insolvenţă. Păcat că nu caută soluţii de salvare, poate nu o fac din cauza lui Condescu, poate din alte motive. Dar cred că pot cu toţii să mai aştepte câteva săptămâni, să se termine campionatul şi să îşi regleze după aceea conturile.

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: