Dragnea o copiază pe Carmen Dan. Cazul Microfonul II

Liderii PSD nu se tem să cadă în ridicol, pentru a mai da presei ceva de comentat. Primim zilnic doza de circ, ca să nu ne mai gândim la pâine. Văzând că subiectul cu ministrul Carmen Dan, care a găsit un aparat de interceptare într-o priză, i-a ţinut pe români câteva zile ocupaţi, Dragnea a inventat şi el ceva. A spus că, în timp ce era la propriul proces, a văzut pe ecranul telefonului patru puncte luminoase şi textul „se ascultă”. Dragnea spune că s-a speriat, şi nu făcea referire la faptul că procurorii au cerut şapte ani cu executare, ci la punctele luminoase.

Şi nu a fost doar atât. Dragnea a povestit cum două treimi din ecran s-a făcut alb, iar pledoaria avocatului său era transcrisă în timp real pe telefon. Sigur că pe jurnalişti i-a apucat râsul, pentru că au recunoscut aplicaţia telefonului care transformă sunetul în text. Dragnea ştia exact despre ce este vorba, dar a crezut că mai poate prosti lumea măcar o vreme. Şi nu s-a ferit să cadă în ridicol.

La Carmen Dan, prosteala a ţinut ceva timp, până când procurorii au aflat că aşa-zisul microfon a fost instalat în locuinţă chiar de oamenii pe care ministrul îi chemase să caute microfoane. Ca să o scoată pe Carmen Dan din cauză, varianta oficială a fost că ăia doi, foşti ofiţeri, au pus microfonul ca să arate că sunt competenţi şi să-i mai cheme şi cu altă ocazie. În realitate, a fost o poveste pentru presă, menită să facă electoratul PSD să creadă că aleşii lor sunt urmăriţi şi în dormitor de oamenii cei răi. Dovadă că a fost o făcătură este că ministrul Carmen Dan nu a depus plângere împotriva celor care şi-ar fi bătut joc de ea.

Asta încearcă şi Dragnea. Pentru ca lumea să nu se revolte că el a ţinut ani la rând în sediul PSD două angajate de la Protecţia Copilului, plătite din bani publici să-i facă lui cafele, Dragnea inventează puncte luminoase şi un text care se scrie singur pe telefon. Poate că sunt pensionari care nu au telefoane inteligente şi care au crezut că lui Dragnea i s-a întâmplat ceva foarte grav. Puştii de 15 ani, dacă ar fi văzut ştirea, ar fi leşinat de râs. Pentru că a fost doar o aplicaţie pe care o poate instala oricine de telefonul mobil inteligent, la fel de banală ca alte mii de aplicaţii între care putem să alegem.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: