Dragnea a dat în mintea copiilor

Reţelele de socializare pot fi o armă puternică în mâna politicienilor care ştiu să le folosească. Marii lideri ai lumii anunţă importante decizii de politică internă şi externă pe paginile de socializare. De asemenea, au postări care le pot aduce o creştere a popularităţii, fotografii de familie, cu animalele de casă, cu grădina şi aşa mai departe.

Unii ştiu ce merge pe facebook, alţii doar cred că ştiu. Din a doua categorie face parte preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care, deşi era la volan, a intrat în multe discuţii cu internauţii. A precizat însă că el doar dicta mesajele, de scris le scria prietena lui, Irina.

Internauţii l-au luat din aproape în aproape. Unul a scris că nu crede că e mesajul lui Dragnea, ci că e un troll, aşa că i-a cerut un selfie. „Dacă ăsta care cârâie aici este mustăciosul, eu dau o navetă cu bere! Bă Livache, bro, fă un selfie şi fă-mi în ciudă! Du-te draq de troll…”, a scris amicul virtual. Dragnea a muşcat momeala şi a pus fotografia la comentarii, cu menţiunea că aşteaptă naveta de bere. A rămas pe luni, la sediul PSD, unde Dragnea o să vină cu mititeii. Până aici era amuzant.

Băieţii de pe facebook s-au mobilizat însă cu tot mai multe întrebări. Au vrut să ştie dacă Dragnea a plătit taxa de pod, aşa că liderul politic a postat mesajele de confirmare de pe telefonul mobil. S-a aflat astfel numărul maşinii pe care o conducea. Întrebările au continuat, oamenii dorind să afle dacă preşedintele PSD şi-a plătit rovigneta. Transparent, Dragnea a postat chitanţa pe facebook. Oamenii au început să-l ia la mişto: „Te-ai dat la viaţă, Liviule! Asta-i o nouă strategie de campanie?! Pai dacă tot îi dictezi lui «Irina», de ce nu o pui prim-ministru... că Viorica e tufă de... Videle! Zău”, a scris cineva, în timp ce altcineva i-a cerut să semneze iniţiativa „Fără penali în funcţiile publice”.

Gluma a continuat pe parcursul a sute de comentarii, până când un deputat USR a verificat datele de pe rovignetă şi a constatat că Dragnea era într-un BMW seria 7, de 100.000 de euro, pe care nu îl are în declaraţia de avere. E o chestiune de timp până când presa va afla a cui este maşina cu numărul TR 37 HJX şi atunci să vezi dezvăluiri. Mai ales dacă maşina e de la TelDrum.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: