De ce e Romanescu de partea lui Cîțu: A dus cei mai mulți gorjeni în Guvern

Liberalii din Gorj merg pe mâna lui Florin Cîțu la alegerile de la vârful Partidului Național Liberal. Primarul Marcel Romanescu a și explicat de ce: Cîțu a promovat cei mai mulți gorjeni în Guvern. „La București, se discută că, după perioada cu Dragnea, cu Teleormanul, a ajuns Gorjul acum”, a declarat primarul. Iar cu Ludovic Orban, actualul lider al PNL, Romanescu spune că n-a avut o relație prea bună.

S-a rupt lanțul de iubire între Ludovic Orban și Marcel Romanescu. Deși liderul PNL a fost prezent în Gorj în campaniile electorale ca să-l susțină pe primarul Romanescu, acesta din urmă spune că nu-l susține pentru șefia partidului.

Liberalul Marcel Romanescu a și motivat această decizie: Florin Cîțu a promovat în Guvern mai mulți liberali gorjeni decât Orban. „Am avut o relație foarte bună cu domnul Florin Cîțu. Este primul premier care a promovat cei mai mulți gorjeni la nivel național. Sunt cel puțin cinci - șase poziții cheie ocupate numai de gorjeni. Sunt și alți gorjeni care își desfășoară activitatea în Guvern care au fost promovați în ultima perioadă. La București, se discută că, după perioada cu Dragnea, cu Teleormanul, a ajuns Gorjul acum. Problema e ca toată această resursă umană promovată de domnul Cîțu să-și aducă și aportul pentru județul Gorj și municipiul Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În plus, Romanescu a mărturisit că nici n-ar fi avut o relație prea bună cu actualul lider al PNL, Ludovic Orban. „Dacă domnul prim-ministru a promovat foarte mulți gorjeni ar fi anormal ca eu să nu-l susțin pentru funcția de președinte al PNL. Vom avea și o decizie a BPJ, dar marea majoritate a liderilor îl susțin pe Florin Cîțu. Un alt motiv e determinat de relația nu tocmai foarte bună pe care am avut-o cu Ludovic Orban. Sunt patru ani în care a existat o anumită tensiune. Când am avut de optat între cele două variante, e clar că am ales varianta Florin Cîțu pentru că Târgu Jiul are nevoie de sprijin. Cel care ne poate ajuta dumnealui este”, a mai spus Romanescu, la Gorj TV.

Involuntar, primarul din Târgu Jiu l-a comparat pe Cîțu cu Dragnea și Gorjul galben cu Teleormanul roșu.

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: