Incompatibil înlocuit din funcție. Un nou consilier local la Stănești

Un nou consilier local în comuna gorjeană Stănești. Este vorba de liberalul Victor Alexandru Hortopan. Acesta i-a luat locul fostului viceprimar PNL Dumitru Tănase Apostu. Liberalul a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, iar la sfârșitul lunii februarie a pierdut definitiv procesul, la Înalta Curte de Casație.

„În baza art. 119 alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 actualizată, validează mandatul domnului Hortopan Victor-Alexandru pentru funcţia de consilier local în Consiliul local al comunei Stănești, înscris în lista supleanţilor pentru funcţia de consilier local. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului județului Gorj şi Secretarului General al UAT Comuna Stănești”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 20 mai.

Liberalii au un singur post de consilier local, după ce fostul primar, aflat la primul mandat, Ștefan Blideanu, a pierdut alegerile locale în fața omului de afaceri Constantin Bicheru de la PSD.

Și fostul edil are probleme cu ANI. Tot la începutul anului, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu „cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Blideanu Ștefan-Liviu a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Stănești a emis acte administrative, care au produs un folos material pentru soția sa, respectiv, fiul său”.

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: