Weber (PSD) critică decizia lui Cîțu de a nu mai da bani primăriilor

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că Guvernul ar putea să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) cu un grad scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor locale.


Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a criticat această intenție a premierului. ”Intenția prim-ministrului României, de a nu mai da bani către anumite UAT-uri, reprezintă o ieșire nepermisă pentru un înalt demnitar al statului. Practic, premierul țării și șeful unuia dintre partidele de guvernământ recunoaște fără jenă, în cadrul unui autodenunț, că urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL, în vederea apropiatelor alegeri interne din PNL”, a transmis Weber.

De altfel, Florin Cîțu a spus clar în declarație că vizează primarii PSD. “Noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentar să îşi acopere costuri de întreţinere şi aşa mai departe. Avem situaţii, iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD, unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să existe aşa ceva. Le-am spus foarte clar. Nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate", a explicat Florin Cîţu. 


Președintele PSD Gorj anunță că va avea o declarație politică săptămâna viitoare pe această temă. “Într-o declarație politică pe care o voi susține săptămâna următoare, în Parlament, îmi voi îndemna colegii deputați să respingă asemenea practici și să realizeze că mulți dintre ei au fost trimiși în Parlament tocmai de către acei români, din acele comunități pe care acum premierul Cîțu dorește să le condamne la subdezvoltare și sărăcie”, a fost mesajul lui Weber. (A.A.)

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: