De ce în preferă Morega pe candidatul Cupă

Deputatul independent de pe Colegiul 1 Tismana – Bumbeşti Jiu, Dan Ilie Morega, a explicat presei de ce ar prefera ca locul lui să fie luat de candidatul ARD Ion Cupă şi nu de Gheorghe Iana de la USL.

Morega era preşedintele PNL Gorj când a fost ales deputat şi teoretic ar fi dorit ca postul să rămână la liberali, chiar dacă el nu mai candidează. Deputatul a explicat cum a ajuns să îl susţină pe Ion Cupă: „Domnul Cupă a venit la mine încă din septembrie pentru a-mi spune de intenţia de a candida. Eu i-am spus că luasem de doi ani decizia să nu mai candidez şi am discutat despre proiectele care trebuie continuate pe zonă. Am convenit împreună să trebuie să continuăm lucrurile bune începute până acum. În acea perioadă m-am întâlnit de mai multe ori şi cu doctorul Iana şi nu mi-a spus că vrea să candideze pe colegiul meu, ceea nu mi se pare…”.

Principalul motiv pentru care Morega îl recomandă pe Ion Cupă drept deputat de zonă este acela că are o vastă experienţă administrativă, mai ales în anii de când conduce Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, unde a avut rezultate deosebite. Deputatul independent a precizat că îl va recomanda gorjenilor pe Cupă ori de câte ori va fi întrebat. „Cupă are un avantaj că a început precampania din timp, este din Gorj şi este din comuna Cătunele, din colegiu. Gorjenii vor să voteze gorjeni“, a declarat Dan Ilie Morega, cu referire la faptul că Gheorghe Iana a fost trimis de organizaţia centrală al PNL să candideze în Gorj, fără să aibă legătură cu judeţul. (M.M.)

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: