De ce japonezii îmbătrânesc mai greu

Japonia este una  dintre ţările cu un număr record de locuitori centenari iar peste 50.000 de persoane au peste 100 de ani. Dintre aceştia majoritatea sunt femei, procentul fiind de 87% faţă de doar 13% bărbaţi.

Câteva dintre motivele pentru care femeile japoneze îmbătrânesc mai lent decât alții  sunt  următoarele:

1. Ceaiul verde

Japonezii iubesc ceaiul verde. Acesta nu doar este gustos, dar și extrem de benefic pentru sănătate. Matcha sau ceaiul verde japonez luptă cu cancerul, stimulează metabolismul și arde grăsimile, detoxifiază natural corpul, luptă cu virozele și bacteriile.

2. Consumul alimentelor fermentate

Japonezii mănâncă destul de des alimente fermentate, cum ar fi chefirul, varză murată, miso și kimchi. În procesul de fermentare, bacteriile naturale se alimentează cu zahăr și amidon, creând acidul lactic.

3. Fructele de mare

Japonezii iubesc să mănânce fructe de mare în combinație cu orez sau fidea. Datorită faptului că țara este înconjurată de mare, peștele și crustaceele, cum ar fi tonul, somonul, macroul și creveții sunt extrem de populare în bucătăria tradițională japoneză.

4. Japonezii mănâncă în porții mici

Porțiile mici fac parte din cultura japoneză. Aici oamenii preferă să mănânce din farfurii mai mici, astfel reușind să prevină supraalimentarea și consumul ridicat de calorii.

5. Mersul este un ritual

În Japonia bărbații și femeile merg foarte mult pe jos. Mersul este un exercițiu foarte bun pentru o siluetă frumoasă. Acesta îmbunătățește sănătatea sistemului cardio- vascular, ridică dispoziția și ameliorează stresul.

6. Japonezii nu acceptă gustările

Ora mesei este un moment important pentru activizarea organismului, de aceea japonezii evită gustările dintre mese. În Japonia nu se admite să faci altceva în timpul mesei, decât să mănânci. Fără televizor, fără lucru.

7. Băile în izvoare termale

Băile în izvoarele termale reprezintă o practică obișnuită în Japonia, o practică care prelungește viața. Acestea au un efect medicinal și sunt extrem de benefice pentru sănătate, datorită temperaturii și a mineralelor ce se conțin în apă, cum ar fi magneziul, calciul, silice și niacină.

Vizualizări: 2,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: